vrijdag 12 april 2013

Nail art: Braided nails

Het is een lange tijd geleden dat ik voor het laatst nail art gedaan heb. Ik heb in de tussentijd gewoon mijn nagels gelakt met een enkel kleurtje, wat ook leuk was, maar nu begint toch het gevoel van lente er in te kruipen en had ik weer zin om iets met nail art te doen.
Dit zijn de braided nails, oftewel: gevlochten nagels/nagellak. Het is niet helemaal perfect, maar ik vind het toch leuk geworden.
 Dit is de nagellak dat ik voor dit design gebruikt heb.
Ik heb geen base coat gebruikt, want ik merk dat de nagellak er dan heel makkelijk af gaat na een dag en dat vind ik zonde. Ik heb als basiskleur goud met shimmers van Maybelline gebruikt en die kleur gebruik je ook weer tijdens het "vlechten", samen met de andere kleuren die ik hiervoor gebruikt heb: roze Collection 200 kleur 92 en blauw van 2True Shade 2 en een top coat van MAX nails die van heel goede kwaliteit is.
Een tip: neem kleuren en soorten nagellak die een mooi contrast met elkaar hebben en die vooral goed dekken, anders zie je de andere kleur door het laagje heen.

Het was meer werk dan eigenlijk de bedoeling was, want net toen ik klaar was en dacht dat het gedroogd was, moest ik snel weg voor een afspraak. En je raadt het misschien al: ik heb heel wat gestoten en ik moest 4 nagels overnieuw doen en op sommige nagels zie je nog wat plekjes. Het drogen duurt veel langer dan wanneer je je nagels gewoon lakt of bij andere nail art designs, omdat dit heel veel laagjes over elkaar zijn. Je krijgt daardoor ook wel een voelbaar reliƫf op je nagels, dus ik raad jullie aan als jullie dit proberen: neem de tijd en doe dit op een dag of tijdstip dat je niet weg hoeft, want anders kun je overnieuw beginnen zoals ik.

Het voorbeeld dat ik hiervoor gebruikt heb is een tutorial van Cutepolish op YouTube. Zij legt het heel makkelijk en snel uit, dus als je het na wilt maken, kun je dit makkelijk als voorbeeld gebruiken.

Succes! Ik ben benieuwd hoe het er bij jullie uit ziet.

5 opmerkingen: