zondag 22 juli 2012

Review: Zen body butter cream Paradise Pink

Al eerder heb ik een review gemaakt over de shower cream en body scrub van Zen Paradise Pink en Zen Happy Days van de Action. Nu zag ik dat er ook body butter cream was (er komt blijkbaar iedere keer weer een nieuw product bij), dus ik heb deze meteen gekocht.
Het is een pot van 200ml en kost 1,98 euro bij de Action. Ik heb alleen de Paradise Pink gekocht, omdat ik al best wel veel body lotion en butter heb. En ik vind de Paradise Pink met galbanum en bergamot lekkerder ruiken dan de Happy Days met grapefruit en mandarijn.
Dit zijn de ingrediënten:
Als je de deksel van de pot draait, zie je dat er een dekseltje onder zit om ervoor te zorgen dat niet alle body butter aan de bovenste deksel zit geplakt.
Ik vind het fijn dat er zo'n tussendekseltje op zit, maar deze is wel érg moeilijk open te krijgen. Het dekseltje zit zeg maar in de pot, waardoor het vacuüm trekt. Het streepje op de deksel is het stuk waar je aan moet trekken om het open te krijgen, maar dat is te klein waardoor je te weinig grip hebt. En het is dus al moeilijk door het vacuüm. Als je hard genoeg trekt, kun je het dekseltje aan de zijkant vast pakken en op die manier een beetje los wrikken.
Eenmaal open:
Het is best wel natte crème en inderdaad tussen butter en crème in, want het is dunner dan echt body butter en dikker dan echt crème. Deze butter heeft een heel lichtroze gloed wat ik wel grappig vind.
Deze body butter cream ruikt heerlijk zoet. Ik heb even opgezocht wat bergamot en galbanum is. Bergamot is een peervormige citrusvrucht uit Italië waar ook olie uit gehaald kan worden. Bergamot is de smaakmaker in Earl Grey thee. De etherische olie wordt heel veel gebruikt in parfums en is het hoofdbestanddeel van eau de cologne.
Galbanum is een kruid dat uit het Midden-Oosten komt, met name uit Iran. Het heeft een kruidige houtachtige geur en wordt ook vaak gebruikt in parfums. Chanel no 19 is bijvoorbeeld een typische galbanum geur. 

Ik wil deze body butter cream van Zen even vergelijken met een andere body butter. Deze body butter (die geen crème is) heb ik gekocht bij de Big Bazar. Ik heb ook hier al eerder een review over geschreven en het lijkt mij leuk om die nu te vergelijken met een andere budget body butter.
Beide body butters kosten 2 euro. Embrace the body vanille en amber van de Big Bazar 1,99 euro en Zen Paradise Pink 1,98 euro. Bij Embrace the body zit er 220ml in de pot en bij Zen 200ml. Embrace the body is dus iets goedkoper.
Hier boven de ingrediënten van Embrace the body. Heel wat minder dan wat er in Zen Paradise Pink verwerkt is.
Hier kun je het verschil goed zien. Link zie je een wat dikkere botersubstantie dan links, dat wat natter en meer crème is. Ook op mijn vingers kun je het verschil zien.
Als ik het op mijn hand smeer zie je het nog beter. Ik ben benieuwd wat fijner en makkelijker smeert. Op het eerste gezicht lijkt de Zen body butter cream makkelijker.
En dat is het ook. Je ziet duidelijk dat de Embrace the body, die wat geler is, dikker en vetter is.
Toch vind ik dat beide butters heerlijk smeren, maar het zijn gewoon twee heel verschillende. Ze trekken allebei heel snel in en ik zie daar eigenlijk geen verschil in. Ik denk dat ze allebei even snel intrekken, maar de Embrace the body laat een wat zachter laagje achter. Dat is niet aan mijn huid te zien, daarom heb ik er geen foto van gemaakt, maar het is wel te voelen. 
Ik heb het gevoel dat Embrace the body wat fijner en zachter voor mijn huid is en het ook wat beter voedt. Ik heb zelf heel erg last van een droge huid, dus het zou goed kunnen dat mijn huid beter een wat dikkere body butter kan gebruiken dan een body butter cream. 

Beide butters ruiken lekker, ieder met een eigen geur en ik moet zeggen, nu ik allebei op mijn huid gesmeerd heb en heb laten intrekken, de combinatie van die twee geuren verrassend lekker is! Grappig dat je op zo'n manier per ongeluk een heerlijk nieuw geurtje gecreëerd hebt van bergamot, galbanum, vanille en amber. Een super combinatie en ik kan niet stoppen met aan mijn hand ruiken.


Welke mijn favoriet van deze twee is? Dat is een moeilijke keuze. Ik denk de Embrace the body vanille en amber, omdat mijn huid daar iets zachter door wordt, maar ik ben blij dat ik deze Zen body butter cream ook heb om wat af te wisselen. 


Wat vind jij van de Zen body butter cream? Heb jij deze al geprobeerd? Of wat vind je van de Embrace the body?

8 opmerkingen:

 1. Oeh, deze huidverzorging producten zien er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen van beide maar die vanille amber ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh ziet er heerlijk uit zeg! Die wil ik:D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die bodybutter van de Action ook, in dezelfde geur ook nog! Ik heb hem nog niet goed getest, maar vond hem inderdaad erg lekker ruiken. Toen ik tenminste eindelijk dat dekseltje eraf had...
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja erg dat dekseltje hè. Ik snap niet waarom ze er niet een groter "hendeltje" aan gemaakt hebben zodat het tenminste open te krijgen is. Of gewoon folie er over heen zoals bij de Embrace the body bodybutter.

   Verwijderen
 5. Ik heb de paradise pink en de happy days body butter cream.
  Nog nooit echt last gehad met het tussenstukje in het deksel. Ik haal het er ook gewoon uit bij het eerste gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de Amber Vanille butter ook, ik krijg er een doffe huid van, waarschijnlijk door de paraffine die de huid afsluit. Ik gebruik zelf liever een cocosolie (in vaste vorm door de temperatuur, op lichaamswarmte smelt ie) en daar meng ik wat etherische olie doorheen. Ideaal en goedkoop en ook nog es goed voor mijn huidje want het trekt in en verzorgt en legt niet een laagje om mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tip de body butter van de Kruidvat ( €2,50) blue berry lychee is ook heel erg lekker!!!

  BeantwoordenVerwijderen