zaterdag 14 juli 2012

Vriendje-vriendelijke make-up tips

Misschien ken je het wel: je vriendje klaagt over je plakkerige lipgloss als je hem een kus geeft, of je felle rode lipstick die achterblijft op zijn wang, wimpers die zo lang en gekruld zijn dat ze in zijn gezicht kriebelen. Je wilt er natuurlijk wel mooi uit zien voor hem, maar je wilt hem ook nog kunnen zoenen of knuffelen zonder dat hij er "last" van heeft. 
Eén van de belangrijkste regels is: less is more. Vraag 10 verschillende jongens wanneer zij meisjes het mooist vinden en 9 van de 10 zal zeggen dat ze ons het liefst zo naturel mogelijk zien en niet teveel make-up. Daarom heb ik hier een paar make-up tips die vriendje-vriendelijk zijn, waarbij je er nog wel mooi uit kunt zien en je mooi kunt voelen, maar waardoor je de make-up problemen met je vriendje niet meer of zeker minder zult hebben. Het gaat er vooral om dat je er wakker, gezond en dus mooi uit ziet. 

1. Gebruik een lipstick in plaats van lipgloss, maar neem dan een kleur die niet te fel is. Lipstick geeft minder snel af dan lipgloss, maar als je een felle kleur lipstick hebt wil het nog wel eens wat pigment af geven op je vriendjes mond of wang. Als je lipstick gebruikt, stift het dan niet op je lippen, maar dep het. Zet een paar kleine veegjes of stippen op je lippen, ga dan met je tong over je lippen en pers dan je lippen op elkaar. Beweeg je lippen heen en weer zodat het goed uitgesmeerd wordt. Je lippen zijn dan wel mooi gekleurd, maar zullen veel minder af geven! 
Als je je lippen toch nog niet getint genoeg vindt, kun je natuurlijk altijd wat opbouwen en als je per ongeluk iets te veel op gedaan hebt kun je het nog altijd af deppen met een tissue.

2. Gebruik een mascara die zacht is en niet te vettig/nat. Zorg ervoor dat je wimpers toch wat gekleurd zijn, maar het is de bedoeling dat er niet teveel op zit. Vriendjes houden er meestal niet van als je dikke vette spinnenpoten rond je ogen hebt knipperen. 

3. Gebruik een foundation dat goed blijft zitten, verdun dat door het eerst in je handpalmen aan te brengen en gebruik een vochtig sponsje om het aan te brengen op je gezicht. Wacht een paar minuten en dep het dan af met een tissue om de foundation te minimaliseren zodat het niet afgeeft op zijn shirt. Zo verberg je toch de onzuiverheden van je huid en krijg je een gezonde en wat stralendere tint in je gezicht.

4. Je mag gerust oogschaduw gebruiken, maar zorg wel voor een neutrale look. Wij denken vaak dat we oogschaduw moeten gebruiken als een pauw zijn veren. Door subtiele, neutrale en natuurlijke kleurtjes te gebruiken kunnen we onze ogen en uitstraling wat accentueren, maar het is niet nodig om erg opvallende kleuren oogschaduw te gebruiken. Het gaat er eigenlijk om dat we onze mooie en interessante onderdelen van het gezicht accentueren en het daarmee wat duidelijker naar voren brengen. Hou in je achterhoofd dat het moet lijken dat alles wat je op je gezicht hebt je natural look is. Je bent een natural beauty. Als je juist felle en opvallende kleurtjes gebruikt, ziet hij meteen dat dit niet je echte gezicht is en zal het minder interessant voor hem zijn.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Als jij zelf nog goeie tips hebt, laat ze dan hieronder achter bij de reacties.
Succes en veel plezier!

4 opmerkingen:

  1. Handige tips, met de spinnenpoten. Ik heb andere ervaring met jongens, ik zat laatst bij twee vrienden van me, en ze hadden het erover dat hele dikke mascara zo mooi was bij meiden! Hhahahahah xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha wow dat verbaast me. Tja, er zijn altijd uitzonderingen. Mijn vriend irriteert zich altijd aan mijn lipgloss of lipbalm. Als hij me een kusje geeft, veegt hij zijn mond demonstratief af met de achterkant van zijn hand. Hij wil me alleen een kusje geven als ik lipstick op heb of als mijn lippen naturel zijn haha.

      Verwijderen