donderdag 2 augustus 2012

Culi Bake cupcakes chocolate, raspberry en vanilla

Een tijdje geleden heb ik deze drie all-in-one kits gekocht met het plan ze te maken met mijn vriend zijn verjaardag. Afgelopen zaterdag vierde hij zijn verjaardagsfeest voor zijn vrienden, dus heb ik de hele dag in de keuken gestaan om deze 36 cupcakes te maken.
Het was een heel karwei, meer dan ik dacht. Ik wist dat ik niet alle 36 cupcakes in de oven zou krijgen, omdat we een combi-magnetron/oven hebben. Ik heb de oven drie keer aan moeten zetten voordat ze allemaal klaar waren.

Ik begon met de chocolade cupcakes. Natuurlijk eerst even de verpakking lezen voordat ik zomaar begin, want voor je het weet heb je iets verkeerd gedaan waardoor je het helemaal verknalt.
Ik was dus ook zo slim geweest om niet eerst de verpakking te lezen voordat ik het kocht, want pas thuis zag ik wat ik nog zelf moest toevoegen. En toen kwam ik er ook pas achter dat ik slagroom voor de topping moest gebruiken. En veel ook! Ik lust helemaal geen slagroom!!!
Maar vriendlief kon dus terug naar de winkel om de ingrediënten te halen. Ondertussen las ik even de ingrediënten op de verpakking:
Lekker veel E-nummers haha. Dat was niet anders bij de twee andere smaken: framboos en vanille. Toen m'n vriend terug was kon ik eindelijk aan de slag. Na een hoop geklieder en geknoei had ik het chocolade beslag in de vormpjes
 En hoe...
Het beslag zakte helemaal uit in de vormpjes waardoor ik de meest rare vormen kreeg. Niet bepaald cupcake-waardig. Sommige vormpjes verzakten of verschoven zo dat het beslag er uit drupte. Maar oké, het zijn cupcakes en uitgezakt of niet, ze zullen vast wel lekker zijn.
Ik ben écht lang bezig geweest. Om 1 uur 's middags ben ik begonnen, om half 8/8 uur 's avonds zou onze vriendengroep komen en ik was pas om half 9 's avonds klaar. De enige pauze die ik genomen had was een kwartiertje voor het avondeten... Dus...

Dit was het resultaat. Ja, dit zijn de chocolade cupcakes, zonder chocolade topping, want ik had de slagroom iets te lang geklopt waardoor het een dikke brei geworden was. Ik had nog veel topping over van de vanille en frambozen cupcakes, dus besloot ik om gewoon de 6 chocolade cakejes met frambozen topping te doen en de andere 6 met vanille.
 Dit waren de vanille cupcakes.
En dit de frambozen. En toen bedacht ik me pas dat ik helemaal geen cupcakes zonder slagroom gemaakt had voor mezelf! Dus ik kon kiezen: of slagroom eten, of geen zelfgemaakte cupcake proeven. Het werd het eerste, maar na een hap heb ik mijn cupcake aan mijn vriend gegeven. Ik vond de slagroom echt disgusting, maar de vrienden dachten daar anders over. O ja, en even over de sprinklers: ik had een zakje sprinklers laten vallen, dus toen heb ik maar hagelslag gebruikt.
Dit was de volgende dag nog over. Iedereen had hun buikje vol gegeten. Ik heb mijn broertjes blij gemaakt door hen deze te trakteren.

Het feestje was geslaagd! 
De Culi Bake cupcake all-in-one kit kostte 1,49 euro bij de Action. Als ik ze nog een keer zou kopen, zou ik er glazuurtopping overheen doen. Dat is lekkerder, vind ik.

11 opmerkingen:

 1. bheeeee wat een afknapperd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slagroom in een spuitbus of die je moet kloppen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slagroom die je moet kloppen. Als je wilt kun je natuurlijk ook een spuitbus gebruiken, maar het gaat er om dat je de smaakjes toevoegt in de slagroom waardoor je ook de kleurtjes krijgt.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een pak gekocht, maar daar stond niet op wat je nog toe moest voegen. Dus ik ben blij met je info. Ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook 3 pakken gekocht en ik moet zeggen: Heerlijk en makkelijk te maken.Echt een aanrader!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb gisteren een pak gekocht voor €0,99 met sinaasappelsmaak (oranje) koningsdag, echt heerlijk. Heb er spijt van dat ik er niet meer mee heb genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bakken is echt je ding :p Altijd kijken wat je nodig hebt en altijd een voorgevormde bakblik gebruiken, een papiertje kan zo'n zwaar beslag nooit houden.
  Dit merk is trouwens echt TOP!! En dat voor de Action en de prijs! Er zit meer dan genoeg topping/beslag in voor alle vormpjes (dat is bijv. met Sprookjesboom enzo wel wat anders..) makkelijk in 10 min klaar en de oven in. Had zelf de Easter versie, en die waren schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. where can i buy them???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waar kan ik het kopen??? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zou in principe ook zachte(ongezouten) roomboter (stevig kloppen) kunnen gebruiken in plaats van slagroom, hierdoor krijg je meer een botercreme-topping. Ook romig maar langer houdbaar dan slagroom

  BeantwoordenVerwijderen