dinsdag 23 april 2013

Review: 2 Saffron lipsticks + lookIk heb twee budget lipsticks gekocht bij de Big Bazar van het merk Saffron London. Ik heb nummer 15 (links) en de ongenummerde rechts, waarvan ik denk dat het nummer 13 of 14 is. Er was namelijk geen enkele lipstick meer in precies dezelfde kleur, dus ik kon ook niet meer kijken welk nummer deze lipstick precies is. Ik vond het toch een heel mooie lipstick die ik niet wilde laten liggen, dus heb ik deze twee meegenomen.

De hulzen klikken goed dicht en dat vind ik een voordeel. Je kunt ze dus makkelijk meenemen in je handtas zonder dat je handtas en alles wat er in zit besmeurt raakt. Helaas hebben ze wel een spitsere bovenkant waardoor je ze niet neer kunt zetten op de dop om te zien welk kleurtje het is. Ik onthoud het dan wel omdat de rode (Nummerloos) kleiner is dan Nummer 15, de paarse.
Op deze foto staan ze omgedraaid: Nummerloos links en Nummer 15 rechts. Nummerloos is kersenrood met veel shimmers en Nummer 15 is donker paars met een rode ondertoon. Deze heeft niet echt shimmers, maar toch bevat het een subtiele glans met een metallic look.
Ze ruiken beide heel fruitig en ze hebben dezelfde geur. 
Dit is Nummer 15, de donkerpaarse met de rode ondertoon.
 En dit is Nummerloos, kersenrood met shimmers.
Hier zie je dus de onderste swatch van nummer 15 dat het een wat paarse kleur is, maar dat het toch ook wel ergens in zich een rood tintje bevindt. Nummerloos daarboven is héél wat lichter rood dan ik verwacht had. Ik had echt kersenrood verwacht, maar dit is gewoon lichtrood tegen roze aan. Je ziet wel heel duidelijk de shimmers en dat vind ik wel leuk, maar ik vraag me af of de shimmers niet te groot en te aanwezig zijn wanneer je deze lipstick draagt op je lippen.
De shimmers zijn dus wel heel erg aanwezig. Kan leuk zijn, maar het had mij betreft iets subtieler gemogen. Wat mij ook opvalt, is dat deze lipstick heel hard en droog smeert en aanvoelt op de lippen. Ik heb het gevoel dat mijn lippen direct uitdrogen wanneer de lipstick op mijn lippen zit. Een beetje een onaangenaam gevoel, maar ik denk dat je dat wel tegen kunt gaan door van tevoren eerst wat lippenbalsem te gebruiken.
Toch vind ik het best een mooie kleur. Het is een zachte kleur rood dat niet knallend van je lippen springt. Subtiel en toch sexy. Leuk voor in de lente en de zomer. Wel gaat het snel van je lippen af, dus ik zou het niet snel dragen tijdens een etentje of tijdens uitgaan, maar wel gewoon voor overdag als je toch een leuk kleurtje wilt dragen.
Dit is Nummer 15. Een vollere, intensere kleur dan Nummerloos is. Deze smeert trouwens ook wat zachter en is een klein beetje creamy wat ik wel prettig vind. Dat brengt prettiger aan en het voelt prettiger op mijn lippen. Ook heeft deze lipstick meer een glans wat ik denk ik iets mooier vind. Het is ook maar net in wat voor stijl je je kleedt en hoe je je voelt. Deze lipstick zou ik ook sneller dragen tijdens een etentje of tijdens uitgaan, ook al gaat deze net zo makkelijk van je lippen als Nummerloos. Deze lipstick droogt net als Nummerloos je lippen wat uit, maar iets minder. Ik vind dit gewoon een mooie kleur.
Dit is echt wel een kleur dat ik zou dragen. Ik zocht juist deze tint in een lipstick, omdat ik heel vaak paarse kleding draag en dan is een paarse lipstick met rode ondertoon juist heel mooi. Dat vind ik leuk aan deze kleur: het is niet paars-paars, maar paars-rood.

Beide lipsticks zijn verkrijgbaar bij de Big Bazar voor 0,99 euro per stuk. 
De prijs-kwaliteit verhouding is in balans. Het zijn geen op en top lipsticks die uren blijven zitten en die nog aanwezig zijn nadat je iets gegeten of gedronken hebt, maar ze zijn zeker leuk om overdag te dragen. 
Er waren nog heel veel andere kleuren, zoals zwart en bruin, maar ook meerdere rode en roze tinten.

Welke kleur vind jij het mooist? De eerste: Nummerloos of de tweede: Nummer 15?

6 opmerkingen: