woensdag 17 juli 2013

Baking Soda als beautyproduct en meer!

In Amerika en Engeland wordt dit wonderproduct al ruim een eeuw intensief gebruikt, maar nu wordt het ook steeds bekender in Nederland. Baking Soda is een puur en multifunctioneel product dat voor ontelbare doeleinden gebruikt kan worden in de keuken, in het huishouden en voor de persoonlijke verzorging als beautyproduct en gezondheid.

Baking Soda is een minerale stof dat van nature voorkomt in gesteenten. Baking Soda werd in eerste instantie gebruikt om deeg en beslag te laten rijzen en wordt vaak verward met baking powder dat in plaats van gist gebruikt wordt, maar het is wel een ingrediënt van baking powder. Baking Soda is hetzelfde als zuiveringszout, maagzout, baksoda, broodsoda, dubbelkoolzuur soda en natriumbicarbonaat. 
Baking Soda kan gebruikt worden voor: 

- Het huishouden
- Koken en bakken
- Persoonlijke verzorging en gezondheid
- Hobby en pret, leuke experimenten
- In de tuin, voor huisdieren en meer

In het huishouden kan dit middeltje gebruikt worden als allesreiniger, wasmiddel, bleekmiddel, textiel- en luchtverfrisser en geurvanger. In de keuken kan het gebruikt worden als rijsmiddel waar het bekend om staat, maar ook om bijvoorbeeld prik te maken in limonade of bij het wassen van groenten en fruit. Voor kinderen is het leuk wanneer het gebruikt wordt bij hobby en pret. Je kunt er namelijk klei en verf van maken.
In de tuin kan het gebruikt worden om schimmel tegen te gaan bij planten, tegen gladheid op de stoep of zelfs als hondenshampoo. 
Maar wat ik zelf het leukst vind is wat je ermee kunt doen voor persoonlijke verzorging en gezondheid. Voor de gezondheid is het een ideale maagzuurremmer, het werkt tegen misselijkheid, tegen jeuk (erg fijn als je last hebt van muggenbulten!) en nog veel meer.

Voor recepten voor alle doeleinden kun je recepten vinden op www.baking-soda.nl. Ik zal een paar voorbeelden geven:

Gezichts- en lichaamsscrub
Meng 3 eetlepels Baking Soda met 1 eetlepel water. Wrijf het zachtjes met cirkelvormige bewegingen over de huid om dode huidcellen te verwijderen. Afspoelen met water. Veilig voor dagelijks gebruik. Ook voor het verminderen van mee-eters.

Shampoo
Vermeng 1 eetlepel Baking Soda met 2 eetlepels water. Baking Soda haalt alle resten van styling producten uit het haar. Masseer het in je haar en laat het een paar minuten intrekken en was het daarna grondig uit. Eens in de week is voldoende, de haren worden op de duur minder snel vet. 

Badzout
Strooi 2 tot 4 eetlepels Baking Soda in het badwater, eventueel samen met een druppeltje etherische olie zoals lavendel of roos voor een zachte huid. Het verzorgt en ontspant. 
Of maak er een wellness badzout van met:
2 eetlepels Baking Soda
1 eetlepel kaneelpoeder
4 eetlepels melkpoeder
2 eetlepels cacaopoeder


Gezichtsmasker
Een Baking Soda gezichtsmasker is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van acne of een vette huid. Dit masker reinigt de poriën diep en grondig. Maak eerst je gezicht schoon met een mild reinigingsmiddel voor het gezicht. Meng 2 of 2,5 eetlepels Baking Soda met 1 eetlepel water. Breng het mengsel aan op het gezicht, laat het 5 minuten inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.  
Ik heb het gezichtsmasker geprobeerd en ik heb 3 eetlepels op 1 eetlepel water gebruikt in plaats van 2 of 2,5, maar dan wordt het iets te dik waardoor je meer een scrub krijgt dan echt een smeerbaar masker. Het werkt wel goed op de huid als een maskertje, maar het brengt minder makkelijk aan. 2 of 2,5 eetlepels is beter. Meng het goed zodat het een romige textuur wordt. Breng het dan met de vingers aan op het gezicht. 5 minuten laten inwerken is genoeg en zorg dat je het echt goed van je lippen spoelt, want anders proef je daarna het zout.
Mijn huid voelt merkbaar zachter en gladder aan. De vettigheid op mijn voorhoofd is verdwenen en de zwelling van mijn puistjes is afgenomen en ze zijn minder pijnlijk geworden. Er is een beetje van het maskertje op mijn lippen terecht gekomen en die zijn nu ook veel zachter geworden. Je kunt het dus ook als lipscrub gebruiken.

Baking Soda is ecologisch verantwoord en een goed en gezond alternatief voor veel andere en duurdere producten. Het is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, goed voor de gezondheid en handig in gebruik. 

Baking Soda is te bestellen op www.baking-soda.nl voor 1,50 euro per pak van 454 gram. Je kunt het afhalen of laten verzenden.

3 opmerkingen:

  1. Goed artikel! Enne...leuke foto! :) Groetjes Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahh op dit artikel zat ik gewoon te wachten. Love Baking Soda. Ik gebruik het regelmatig voor het maken van eigen bruisballen!! Goed artikel:)

    BeantwoordenVerwijderen