maandag 15 april 2013

TAG: First thingsDeze TAG heb ik een paar keer voorbij zien komen op andere blogs en ik vind deze erg leuk om zelf ook in te vullen. Het gaat over alle dingen die ik voor het eerst gedaan heb of wat mijn eerste keuzes zijn.
 
Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt
Mijn wekker uitzetten. Ik ben absoluut geen ochtendmens en kan me erg irriteren aan een aflopende wekker. Ik heb al verschillende soorten wekkers geprobeerd met verschillende geluiden en de wake-up light dat je rustig wakker laat worden met licht, maar ook dat werkt bij mij niet. 
Als ik eenmaal wakker ben, doe ik als eerst mijn lenzen in en kijk ik meestal op mijn telefoon of ik nieuwe mailtjes of Whatsapp-berichtjes heb.

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat
Ik ga eigenlijk nooit naar de sportschool. Als ik ga sporten, dan doe ik dat buiten met joggen of fietsen. En heel soms zwemmen, al zou ik dat wel graag vaker willen doen. Als ik naar de sportschool zou gaan, zou ik als eerst mijn tas met sportspullen inpakken.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk of school
Mijn kat begroeten! Die komt altijd blij naar me toe rennen als ik de deur open doe. Het eerst volgende is een kop thee zetten en me met de kop thee op de bank nestelen. Daarna ga ik meestal wat in het huishouden doen.
Eerste auto
Mijn eerste auto moet nog komen. Ik heb sinds januari 2011 mijn rijbewijs, maar ik heb nog geen auto nodig en voorlopig doe ik nog gewoon alles op mijn fietsje. Het maakt mij eigenlijk ook niet uit wat voor merk mijn eerste auto heeft. Ik zie wel wat ik tegen die tijd tegen kom.
Eerste ongeluk/verkeersovertreding
Ik heb gelukkig nog nooit een verkeersovertreding gemaakt, maar helaas heb ik wel ongelukken meegemaakt. Zowel zien gebeuren als zelf meegemaakt.
Mijn eerste ongeluk waarin ik zelf betrokken was, was in 2008 toen ik met mijn vriend was mountainbiken in de duinen van Schoorl. Ik ben toen in een schuine afdaling met mijn mountainbike over de kop gegaan en het stuur is tijdens de val met een harde stoot tegen mijn buik gekomen. Ik moest met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis van Alkmaar gebracht worden waar ik drie dagen gelegen heb. Gelukkig viel het uiteindelijk nog redelijk mee: ik had een zwaar gekneusde nier en milt en er was een lichte bloeding in mijn nier. Minder erg dan de ambulancebroeders aanvankelijk dachten, maar wel heel erg pijnlijk.

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was
Ik wilde vroeger altijd juffrouw worden op de basisschool. Daar ben ik niet veel later op terug gekomen. Nu studeer ik Sociale Zekerheid met Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening op MBO4. Ik denk dat ik richting maatschappelijk werk wil.


Eerste keus qua drinken 
Alcoholische drank: Droge witte wijn! 
Frisdrank: Sprite of cassis
Vruchtendrank: Verse jus d'orange 

Eerste keus dessert
Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie! Of de drie chocolade ijs van Hertog. Maar het liefst Ben & Jerry's. Oh, wat hou ik van dat ijs! Voor ijs mag je me altijd wakker maken, met of zonder wekker.
Eerste liedje dat in je opkomt
Rich Girl van Gwen Stefani. Om de een of andere gekke reden zit dat al de hele dag in mijn hoofd. "If I was a rich girl, na na na na na na na na na naaaa" en verder kom ik niet.

Eerste grote aankoop
Ik was 7 jaar toen ik mijn Nintendo 64 kocht van mijn eigen spaargeld. Ik en mijn twee broertjes hebben denk ik 3 consoles versleten, maar de Nintendo heb ik nog. Met de versleten consoles. Ik moet toch echt eens nieuwe gaan kopen, als die ergens te vinden zijn, want ik vind het zonde om de Nintendo weg te doen.

Eerste baantje
Een krantenwijk toen ik 13 jaar was. Ik heb het niet lang gedaan, want het was in de winter en  ik viel regelmatig om met de zware tassen vol kranten aan mijn fiets. En de kou was vreselijk. En ik was meestal nog bezig met rondbrengen als het al donker geworden was.

Eerste keer in het vliegtuig
Dat was toen ik met mijn ouders en twee broertjes in 2000 (ik was toen 10 jaar oud) naar Gambia, West-Afrika, emigreerde. In 2001 kwamen wij weer terug naar Nederland.
Ik vond het vliegen ge-wel-dig! En nog steeds. Ik ben dol op vliegtuigen en vliegen. Zet mij op een vliegveld neer waar ik vliegtuigen kan kijken en ik ben als een kind in een snoepwinkel. Ik vermaak me wel.
Eerste aanblik van Gambia vanuit het vliegtuig. Ik wil terug!

Als je deze TAG wilt overnemen, is dat geen probleem.

4 opmerkingen:

  1. Oh, een auto, ik zit er nu al over te dromen. Maar een fiets is beter voor de lijn, toch denk ik dat ik wat lui ga worden eenmaal ik mag rijden. Leuke antwoorden! xC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh Ben & Jerry's; hmmm! En wat eng dat je over de kop ging met je fiets en naar het ziekenhuis moest! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen