vrijdag 5 april 2013

Review: Etos make-up + swatches

Een tijdje geleden heb ik een Etos cadeaukaart gekregen en ik besloot om daar make-up van uit te zoeken. Ik heb voor deze vier make-up producten gekozen en ik ga ze vandaag voor jullie testen.
Ik heb drie oog make-up producten uitgekozen, namelijk een zachtroze liquid eye cream, een lichtgoude baked eyeshadow en een turquoise cream eyeshadow. Daarbij heb ik ook een blush uitgekozen. Helaas hebben de make-up producten geen naam, alleen maar een nummer. Een naam voor ieder make-up product vind ik wel echt een leuke toevoeging!
De Liquid Eyecream Waterproof 6ml met nummer 5040-002 is een hele mooie zachte crème die je makkelijk aanbrengt met het staafje. Het doseert goed en makkelijk en er zitten geen klontjes in. Zodra je de oogschaduw op de huid aanbrengt, voel je meteen dat de creamy substantie glijdt over je huid. Ik vind dat zelf een heel prettig en grappig gevoel.
Hier een swatch. Zoals je kunt zien is het een hele mooie zachtroze kleur. Het accentueert wel een beetje de lijntjes van mijn huid, maar dat is niet zo op je oogleden. Ik vind het een heel mooie, subtiele en lieflijke kleur.
Dit is dus de Baked Eye Shadow met nummer 4059-004. Er staat niet op hoeveel er in zit. 
Ik hou van baked eyeshadows, omdat ze over het algemeen vaak goed gepigmenteerd zijn en ze zijn makkelijk aan te brengen. Baked eyeshadows hebben vaak ook mooie shimmers en een mooie glans in zich en ik hou daar van.
Deze oogschaduw zit in een handig bakje met een stevig dekseltje dat goed dicht klikt. Er zit een applicator vast in het dekseltje, maar ik moet zeggen dat ik de applicator niet zo heel fijn vind om te gebruiken. De sponsjes pakken de oogschaduw niet echt goed op, de applicator is een beetje moeilijk los te maken van het dekseltje en ik vind het niet echt makkelijk vasthouden. Het is een iets te kleine applicator dat een beetje lastig vast te houden is door de vorm en de grootte, dus ik pak liever een eigen applicator. Ik heb daar geen moeite mee en ik vind het zeker geen zwaarwegend nadeel, dus ik keur de oogschaduw daar niet op af.
Hier kun je de shimmers goed zien en de oogschaduw heeft een mooie gloed.
Hij is ook best dik, wat ik heel prettig vind. Volgens mij kun je er echt heel lang mee doen.
En nog een keer een foto van de glans, omdat het zo mooi is! Ik kan er naar blijven kijken.
En hier de swatch. Ik vind het echt een hele mooie kleur met veel subtiele shimmers, maar ik had het eigenlijk iets gepigmenteerder verwacht. Misschien dat de oogschaduw met wat oogschaduwbasis er beter uit komt en anders kun je de kleur ook nog wel wat opbouwen.
Dan hier de Etos Blush Powder. Een mooie roze blush met kleine shimmers die je op deze foto nog niet zo goed ziet. Er heeft plakband op het dekseltje gezeten, vandaar de lijn over het dekseltje. Ook dit dekseltje klikt goed dicht zoals bij de baked eyeshadow, niet dat het ongewenst open gaat in je stash waardoor alles vies wordt of je blush beschadigt. Het doosje heeft 8 gram en heeft het nummer 4080-207.
De blush ziet er mooi egaal uit. Op deze foto lijkt het een matte blush, maar dat is het niet. Er zitten hele kleine shimmers in die je zo wel zult zien op andere foto's.
Tja, en dit is een vervelend nadeeltje van het gebruik van deze blush. Het gaat enorm kruimelen als je er met een blushkwast over heen gaat. Bij blush vaak een beetje onvermijdelijk, maar dit vind ik wel erg veel kruimels. Had niet gehoeven. Als je goed kijkt, zie je de shimmers hier wel een beetje op de foto.
En de swatch van de blush naast de roze eyecream. Nu zie je de shimmers beter. Ik vind de blush best goed gepigmenteerd en je hebt er dus weinig van nodig. Deze blush geeft een gezonde en vrolijke gloed over je jukbeenderen. Ideaal voor als het zonnetje schijnt, want dan lichten de shimmers nog meer op! Ondanks dat de blush kruimelt bij het gebruik, vind ik het een fijne blush.
De turquoise Long Lasting Eye Cream Waterproof met nummer 4136-006. Een redelijk groot en vol potje met een inhoud van 6 gram.
Zoals je misschien kunt zien is het bovenste laagje (de randjes, want het midden is een keer gebruikt) donkerder dan de oogschaduw eigenlijk van zichzelf is. Wanneer je dus een paar keer met een kwastje of je vinger over het bovenste laagje gaat, zie je wat voor kleur de oogschaduw eigenlijk heeft en dan komt er een mooie glanzende turquoise kleur tevoorschijn met subtiele shimmers. Het is een wat stevige en vettige oogschaduw. Ik snap dan ook niet echt waarom het een "eyecream" heet, want crèmig is het niet.
Ik heb hier drie swatches naast elkaar van de roze liquid eyecream, in het midden de blush en onderaan de turquoise eyecream. Zoals je misschien kunt zien, vlekt de turquoise eyecream een beetje. Op twee plekken zit het er dikker op dan op andere plekken. Hiervoor moet je dus goed opletten tijdens het aanbrengen op het ooglid. Ik gebruik dan ook liever een klein kwastje, want dan kan ik het beter doseren en corrigeren als ik het goed op mijn ooglid wil krijgen zonder dat het vlekt of ophoopt. Ik ben wel helemaal dol op deze kleur met de shimmers en al met al ben ik tevreden met alle Etos make-up producten.

De roze Liquid Eye Cream kostte rond de 4 of 5 euro. Ik kan de prijs nergens meer vinden.
De licht goude Baked Eye Shadow kostte 3,99 euro
De turquoise Long Lasting Eye Cream kostte 4,99 euro
De Blush Powder kostte 3,50 euro

3 opmerkingen:

  1. Jeetje, wat een kruimels bij die blush... Dat is wel erg veel inderdaad. Die baked eyeshadow kan je misschien met een vochtige kwast wat meer intensiteit geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er wel mooi uit. Maar ziet er idd kruimelig uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De roze Liquid Eye Cream en de goude Baked Eye Shadow zijn echt heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen