maandag 16 juli 2012

Kneipp douche balsems classic en care

Deze Kneipp douche balsems heb ik gekregen als cadeautje. Het zijn 6 flesjes van 30ml. Drie flesjes zijn care balsems van Aloë Vera, Druivenpitolie en Amandelbloesem en de andere drie zijn classic kruidenbalsems van Oranje-Lindebloesem, Rozemarijn en Lavendel.
Ik heb nog nooit eerder iets van Kneipp gebruikt, maar heb hier wel veel lovende woorden over gehoord en gelezen. Vooral mijn moeder praat daar altijd heel positief over. 
Kneipp staat bekend om zijn natuurlijke producten. 
De verpakkingen zijn niet bijzonder mooi. Heel algemeen, eigenlijk. De dop is gelukkig makkelijk los te draaien, ook met natte handen.

Vandaag besloot ik mezelf eens te verwennen met de Kneipp kruidenbalsem Rozemarijn. Volgens de verpakking is deze geur activerend. Wat daarmee precies bedoeld wordt, weet ik niet. Ik denk dat je daar wakker en actief van wordt. 
Op de achterkant van dit flesje staat: 
  • zonder conserveringsmiddelen
  • dermatologisch getest
  • pH-neutraal
  • zeepvrij
De douchegel is zalmroze van kleur en heeft een mooie glans. Meteen als ik de dop er af doe valt mij de sterke rozemarijngeur op. Hier hou ik van! Je ziet wel eens van die reclames op tv wat voor sensaties mensen ondergaan bij geuren of smaken, nou dat gevoel had ik op dat moment even!
Dit dus. Ik krijg hier echt een sauna en ontspanningsgevoel bij. En ik zie prachtige kleuren van roze bij deze geur!

Douchen met deze douche balsem is heeeerlijk! Alleen vind ik de rozemarijn douche balsem helemaal niet activerend, want ik word er juist loom en relaxed van. Nog een voordeel: je hoeft niet veel te gebruiken om de geuren tot hun recht te laten komen of om het te laten schuimen. Gebruik gewoon zoveel als jij fijn vindt. Ik hou er wel van als het goed schuimt, maar teveel vind ik niet nodig.

Ik kan niet wachten tot de volgende douchebeurt, omdat ik ze allemaal wil uit proberen. Natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar oef, wat zijn dat geweldige geurtjes. Terwijl ze eigenlijk zo simpel en algemeen zijn, want deze aroma's worden zo vaak gebruikt in douche gels en zijn dus eigenlijk niet heel erg bijzonder meer.
Kneipp maakt deze geuren weer bijzonder. Deze geuren zijn puur en is niet mee geknoeid. Ideaal om jezelf een verwenmoment te geven.
Wat zou ik graag een bad willen hebben, dan zou ik het saunagevoel af kunnen maken met de Kneipp badschuim in deze geurtjes.

4 opmerkingen: