dinsdag 7 mei 2013

Sims 4 aangekondigd voor 2014Als een grote Sims-fan ben ik hier zo blij mee dat ik dit even met jullie wil delen, want ik weet zeker dat meer fans hier blij mee zullen zijn!
De Sims 4 is officieel aangekondigd door uitgever Electronic Arts. Het spel zal in 2014 uitkomen voor PC en Mac.
Het vierde deel is ontwikkeld bij The Sims-studio van Maxis. De ontwikkelaar zegt dat zij "de echte fans" bij het ontwikkelingsproces willen betrekken. Hoe zij dit zullen gaan doen, is nog onbekend.

Verder wordt er duidelijk vermeld dat het gaat om een game gaat die offline te spelen is, dus niet via internet waarbij je met meerdere mensen tegelijk op afstand kunt spelen. Dat heeft een reden: in maart 2013 werd het spel SimCity gelanceerd dat wel online te spelen was, maar er waren de eerste aantal weken serverproblemen. Dit kwam doordat er voor de online versie van SimCity een constante verbinding met de server nodig was.

Ik vind het wel jammer dat we met Sims 4 niet online kunnen spelen, want ik zit al jaren te wachten op een online versie van de Sims. Het lijkt me ontzettend leuk om samen met mijn vrienden te spelen, om letterlijk een stad vol vrienden te hebben. En waarom niet? Er zijn zoveel games voor mannen die hun spel zowel offline als online kunnen spelen, dus waarom nu niet ook iets voor vrouwen en waar ongetwijfeld vraag naar is? Als het mogelijk is voor grote games als bijvoorbeeld Call Of Duty dat ook gewoon online gespeeld kan worden, waarom is dat dan moeilijk voor een wat kleinere game als Sims?

De verwachtingen van de nieuwe Sims zijn hoog. Zelf vond ik Sims 3 er grafisch minder mooi uit zien dan Sims 2, maar daar tegenover stond dan wel een breder assortiment aan downloads, mogelijkheden en uitbreidingspakketten. 

Sta jij ook net zo te springen voor de Sims 4 als ik?

Bron: Nu.nl

7 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel heel snel eigenlijk! Maar ik ben benieuwd, ik ben een echt sim addict!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, het is zo dat ze geen constante verbinding vereisen, maar dat wil niet zeggen dat deze game niet online gespeeld kan worden. Dat moeten we nog maar afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op Nu.nl wordt geschreven dat Maxis duidelijk wil maken dat dit geen online game is, dus ik neem aan dat het dat ook niet gaat worden. Misschien Sims 5 dan, of een andere versie.

   Verwijderen
 3. Ik vond The Sims altijd heel leuk, maar de laatste tijd speel ik het eigenlijk nooit meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf heel vaak de sims 2 gespeeld maar de sims 3 vind ik nog teveel lijken op sims 2 dus heb ik ook niet gehaald, misschien dat ik deze wel ga kopen! en online versie was wel gaaf geweest maar ach jammer dan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn lievelingsspel maar lijkt me idd leuker om echt met andere mensen te spelen

  BeantwoordenVerwijderen