zondag 26 mei 2013

Nieuwe aankoop: Nike hardloopschoenen

Ik wil jullie even met trots mijn nieuwe aankoop laten zien: mijn Nike hardloopschoenen. Ik ben naar InterSport in Eindhoven geweest en daar ben ik uiteraard geslaagd. 
Ik moet zeggen dat er erg goede service was. Mijn voeten werden gescand om de juiste schoenen voor mij te zoeken die mijn voeten nodig hebben. Op de scan was te zien dat ik heel holle voeten heb waardoor ik maar 2 drukpunten heb, namelijk op de voorkant van mijn voeten en op mijn hakken, daar tussenin was totaal geen drukpunt. Ook kwam er uit dat mijn eigenlijke voetmaat 34 is, dus ik zou schoenmaat 36 of 36,5 moeten hebben. Er was zelfs te zien dat ik ooit iets aan mijn linker enkel gehad heb, want die was wat dikker aan de binnenkant dan bij mijn rechtervoet. En dat klopt, want ik heb vroeger ooit (toen ik een jaar of 7 was) mijn linker enkel zwaar gekneusd. Blijkbaar is dat dus nog steeds te zien.
Dit wilde zeggen dat ik schoenen nodig heb die veel steun bieden aan mijn enkels, maar ook genoeg steun op de 2 drukpunten.
Ik heb een aantal schoenen gepast van verschillende merken, maar toch kwam ik iedere keer terug op deze Nikes. Op de foto is te zien hoe dik en stevig de zolen zijn. Er zitten compartimenten in de zool met lucht, waardoor je het gevoel hebt dat je veert. Ik vind dat heel prettig, want dat geeft veel steun en het zorgt ervoor dat je makkelijk en prettig door kunt en wilt lopen.
Zoals je kunt zien zitten er allemaal blokjes op de zolen. Dit zorgt ervoor dat je schoen goed mee beweegt met jouw voet tijdens het lopen. De zool is echt heel stevig, je kunt het nauwelijks ombuigen in je handen. Deze schoenen geven extra stevigheid en vering onder de hak en voorvoet, precies wat ik nodig heb.
En dit is de versie die ik heb. Vomero 7. Het is ontzettend belangrijk om goede hardloopschoenen te hebben voor als je gaat hardlopen, want tot nu toe heb ik op gympies gelopen van de Schoenenreus en die gaven totaal geen steun en vering, waardoor je snel blessures loopt. Ik kreeg last van mijn enkels en scheenbenen, omdat de klap van mijn voeten op de grond bij iedere stap hard was en dat trilde door naar mijn schenen.
Ik raad je dus echt aan om naar een sportwinkel te gaan om daar je schoenen te halen als je wilt hardlopen. Een winkel waarbij ze je goede raad geven en waar ze kijken naar jouw voeten en wat jouw voeten het hardst nodig hebben. De verkoper kijkt dan welke schoen het best bij jou past.

Gisteren heb ik voor de eerste keer gelopen met deze schoenen. Ik ben echt surprised hoe ongelooflijk fijn deze Nikes lopen. Zoals een auto met turbo vooruit wil, willen deze schoenen lopen. Bij iedere stap die je zet, veer je een klein beetje vooruit. Het is prettiger lopen, maar daardoor kun je ook langer lopen, want het bespaart energie. Ook lijkt het alsof ik harder kan lopen. Natuurlijk zit er wel een prijsje aan goede hardloopschoenen. Deze waren namelijk 139,95 euro en daarmee de duurste schoenen die ik ooit gehad heb. Maar ze zijn het zeker waard. Ik vind het nu veel leuker om te lopen dan voorheen.

6 opmerkingen:

 1. ze zien er mooi uit! succes met hardlopen! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! Ik ben sinds een tijdje ook een het hardlopen :) Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou zeggen, veel loop plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met het hardlopen, de schoenen zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn leeeeuk! Ik wil ze ook want ik ga ook hardlopen, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen