donderdag 9 mei 2013

Personal: Update over studietwijfels

Als je de kwestie over mijn twijfels en opleiding nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om eerst dit artikel te lezen, want ik ga nu het vervolg vertellen.

Als je het vorige artikel dus gelezen hebt, weet je dat ik erg twijfelde over mijn huidige opleiding: doorgaan of stoppen. Ik wil namelijk ontzettend graag grondstewardess worden op Eindhoven Airport en ik weet zeker dat het beroep sociale zekerheid medewerkster niets voor mij is. Ik heb op school een gesprek gehad en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik deze opleiding toch ga afmaken. Puur om een back-up te hebben voor het geval er in de toekomst geen werk te vinden is. Ik moet gewoon mijn tanden op elkaar zetten en doorgaan om na de zomervakantie aan het laatste jaar te beginnen en af te maken. 
Na het gesprek ging ik met een redelijk opgelucht gevoel naar huis toe. Ik had iets meer zekerheid, een duidelijker plan met wat ik zou gaan doen en wat er in de toekomst op mij staat te wachten: een diploma en daarna zou ik mijn hart volgen en grondstewardess worden.
Tot ik een telefoontje kreeg van een vriendin. Ze had op internet gelezen dat je voor grondstewardess minimaal 1.60m moet zijn zonder schoenen aan. 1.60m haal ik nooit zonder hakken aan! Ik ben 1.52m en meer kan ik er zonder hakken echt niet van maken! Ik ging zelf op onderzoek uit en zag inderdaad op verschillende internetsites van opleidingen dat er een minimale lengte gold. De ene site zei minimaal 1.58m, de ander zei minimaal 1.60m en weer een ander 1.62m. Ze zijn dus echt aan het mierenneuken met centimeters.
Mijn vriend hielp me op te meten, maar waar de rolmaat bij mijn kruin stopte stond toch echt 1.52m. Ik zag mijn droom al onder mijn voeten weg vallen. Hoe ga ik dit doen? Wat nu? Zijn er alternatieven? Misschien iets anders op een luchthaven doen? Maar grondstewardess is écht wat ik wil, dit wil ik al sinds ik kind was...
Ik had nog steeds geen antwoord op mijn e-mail aan Viggo van Eindhoven Airport, dus ik besloot gewoon Eindhoven Airport te bellen.
Ik vroeg aan de vriendelijke vrouw die op nam of het mogelijk is om een intern opleiding voor grondstewardess te volgen. Ze zei: "Nou, we bieden geen intern opleiding aan, maar wat je wel kunt doen, is solliciteren naar de functie van grondstewardess/passage employee. Als je dan aangenomen wordt, word je gewoon opgeleid tijdens het werk."
Ik: "En zitten daar nog voorwaarden aan, zoals een bepaald diploma? Ik heb namelijk een HAVO diploma en ik ben op dit moment bezig met een MBO4 opleiding die in 2014 eindigt."
Zij: "Met een HAVO diploma kun je hier al aan de slag. Een MBO4 diploma erbij is alleen maar mooi meegenomen."
Ik: "En kijken jullie naar lichaamslengte?"
Zij: "Nee, daar heb ik bij Eindhoven Airport nooit van gehoord."
Ik: "Gelukkig, want ik ben best wel klein."
Zij: "Dat zal niet zo'n probleem zijn. Ik zal je een e-mail adres geven waar je je sollicitatiebrief en CV naar toe kunt sturen als je wilt solliciteren."
Ze gaf me het e-mail adres en we rondden het gesprek af. 

Ik kon het niet laten om een vreugdedansje te doen. Dit betekent dus dat ik me eigenlijk geen zorgen meer hoef te maken om mijn lengte! 
Het is nog niet helemaal zeker natuurlijk, want het zou kunnen zijn dat er tijdens het sollicitatiegesprek toch naar voren komt dat ik iets te klein ben, maar de deuren staan in ieder geval open. Er is toch nog een kans dat mijn droom waar gaat worden! Maar nu eerst tanden op elkaar en doorzetten. Die opleiding afmaken, papiertje ophalen en dan kan ik mijn hart volgen.

5 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het wel een goede beslissing is. En ik weet zeker dat het je gaat lukken om grondstewardess te worden! Zet hem op meid!

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg! Ben benieuwd hoe het verder verloopt!
  Succes!

  Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het ook wel een goede beslissing, ik vond het wel onnozel dat ze een bepaalde lichaamslengte voor de job vragen, bij modellen kan ik dat nog begrijpen, maar bij grondstewardessen, wat is de reden daarvoor dan ? >.>

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb werkelijk geen idee. Voor gewoon stewardess in het vliegtuig zou je groot genoeg moeten zijn om die bagagebakken dicht te maken. Dat kan ik me voorstellen. Maar wat de reden zou zijn om "groot" te moeten zijn als grondstewardess weet ik niet. Ik kan niets bedenken.

   Verwijderen