zondag 24 juni 2012

Verhuisbericht - Samenwonen

Ik wil jullie even mededelen dat ik volgende week ga verhuizen. Ik ga samenwonen met mijn vriend! Ik heb er onwijs veel zin in, maar dit betekent wel dat ik de komende week misschien iets minder ga bloggen dan normaal, omdat ik het een en ander moet gaan inpakken en uitzoeken.

Ik woon nu alleen in een piepklein appartementje in een dorp en ga volgende week bij mijn vriend in een wat groter appartement in de stad wonen. Mijn kat Dalasi gaat gelukkig gewoon met mij mee, maar het zal voor hem ook even wennen zijn. 
Het heeft allemaal zo zijn voor- en nadelen. Ik zal bijvoorbeeld de tuin missen die ik nu wel bij mijn appartementje op de begane grond heb, maar niet zal hebben in de stad waar we op de eerste verdieping wonen. Dalasi zal dus ook niet meer buiten kunnen rennen, maar gelukkig hebben we wel een (klein) balkonnetje waar hij buiten kan zitten en de frisse lucht zal ruiken. 
Een voordeel voor mij is dat ik in het centrum van de stad woon en dus geen half uur meer hoef te fietsen voor ik bij de winkels ben waar ik wil of moet zijn, want het enige dat wij hier in het dorp hebben zijn twee supermarkten en een Kruidvat. En ik ben gelukkig voortaan iedere dag bij mijn vriend samen, hoewel alleen wonen ook zo zijn charmes heeft maar ook zeker zo zijn nadelen.

Ik ben heel makkelijk alleen en verveel me nooit, maar ik heb ook wel eens momenten waarop ik gewoon iemand graag bij me heb en helemaal geen zin heb om alleen te zijn. Het voordeel van samenwonen is dat je eigenlijk altijd je geliefde om je heen hebt, het altijd gezellig kunt maken, maar ook je eigen momenten en plaatsen in huis kunt uitkiezen waar je even alleen wilt zijn. 
En wat ik ook erg fijn vind aan samenwonen is dat als ik thuiskom na een lange, leuke of zware dag mijn verhaal kan doen. Het is altijd zo fijn om gewoon even je hart te luchten over wat er die dag gebeurd is, wie je gezien hebt, wat je gedaan hebt, of je iets grappigs of vervelends hebt meegemaakt. Als je alleen woont gaat dat erg moeilijk en kan ik soms een beetje gefrustreerd raken omdat ik gewoon mijn ei even kwijt moet.
En natuurlijk kan ik het fijnste en gezelligste moment op de dag delen: de avond met een filmpje op, kaarsjes aan.
Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen en ik zal jullie op de hoogte houden. Ik hoop dat het verhuizen maar een paar dagen in beslag zal nemen, want gelukkig hoeven er niet heel veel meubels mee en dat scheelt weer tijd en energie. Tussen het inpakken door zal ik zeker mijn blog bijhouden.

4 opmerkingen: