woensdag 27 juni 2012

Etos Body Senses

Deze drie producten van de Etos Body Senses heb ik ooit gekregen als cadeautje in een heel mooi mandje toen ik geslaagd was voor mijn examen. Dat is alweer een paar jaar geleden en tot mijn grote spijt heb ik deze producten nog nooit aangeraakt. Nu wil ik ze toch wel eens heel graag proberen en mijn mening en ervaring daarover vertellen.
Ik vind de verpakkingen van alle drie de producten erg mooi en het geeft me een heel luxe gevoel. Ik snap trouwens niet waarom ik ze niet eerder gebruikt heb. Ik denk dat ik gewoon niet echt wist wat ik ermee aan moest. Nu wel.

Ten eerste heb ik de Etos Body Senses Bath Soak van 300ml. 
Deze bath soak is reinigend en verzorgend en er zit parelpoeder en shea butter in. Zoals je kunt zit er een soort gelachtige substantie in met heel veel mooie shimmers. Het kan niet anders dan dat het je huid glanzend en zacht maakt.
Achterop staat:
Niets is zo ontspannend als een heerlijk bad. In het warme water ontspan je je volledig en doet je huid zich tegoed aan de werking van deze weldadige Body Senses Bath Soak. Daaraan is parelpoeder toegevoegd, afkomstig uit zoetwaterparels. De conditionerende shea butter komt uit het fruit van de karitéboom. De Bath Soak zorgt voor een glad huidgevoel en heeft een glanzend effect.
Gebruik:
Voeg deze Bath Soak toe aan het stromende water, voor een extra rijke schuimmassa.

Dit klinkt héérlijk! Helaas heb ik geen bad en zal ik dit moeten bewaren tot ik wel een bad heb.

Dan ga ik nu verder met de producten die ik wel kan gebruiken, de Etos Body Senses Body Packing 200ml.
Hier zit katoenolie en shea butter in en werkt verzachtend en hydraterend. Van de buitenkant te zien lijkt dit een kleiachtige substantie. Het is een soort lichaamsmasker. 
Achterop staat:
Heb je even behoefte aan een moment van ontspanning? Trek je dan terug in de badkamer en verwen jezelf met deze zalige Body Packing. Dit product bestaat voor een groot deel uit klei. Klei werkt huidzuiverend en bevordert de doorbloeding. Verder is katoenolie toegevoegd, afkomstig uit de zaden van de katoenplant. Deze plantaardige olie werkt als een huidconditioner. De toegevoegde shea butter maakt de huid lekker zacht. De packing is geschikt voor al die delen van je huid die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Na afloop voel je je als herboren.
Gebruik:
Breng dit lichaamsmasker aan op die delen van het lichaam die je extra wilt verzorgen. Laat het masker ongeveer 10 minuten drogen aan de lucht en spoel het daarna af.

Dit moest ik dus uitproberen! 
Het is een lichtbeige kleur klei en het ruikt een beetje muf met een vleugje zoetigheid. Wat die zoetigheid precies is kan ik je niet vertellen, maar ik vermoed dat het zoete afkomstig is van de shea butter.
Ik wil jullie even de verschillen laten zien tussen de huid voor het gebruik van de Body Packing en er na. Met het blote oog was het resultaat van de Body Packing wel te zien, maar helaas kreeg ik het niet duidelijk vastgelegd op de foto. Wel heb ik een foto's gemaakt van op de huid aangebrachte Body Packing, zowel nat als opgedroogd.
Dit is een foto van voor de Body Packing.
Dit is een foto van de aangebrachte Body Packing als het nog nat is.
En zo ziet het er uit na een half uur. Op de verpakking staat dat je het 10 minuten moet laten intrekken, maar dan is nog niet alles opgedroogd, dus ik heb wat langer gewacht.
Het is echt in hetzelfde licht gefotografeerd als de foto met de natte Body Packing, maar het lijkt donkerder omdat de klei grijs en dof wordt en voor een groot deel intrekt in de huid. Het is echt helemaal droog geworden en ik kon bepaalde spiertjes moeilijk bewegen, omdat de huid dan trok. Hier een foto van dichterbij.
Die rimpeltjes zitten niet in mijn huid. Dat is de opgedroogde Body Packing. Het lijkt net olifantenhuid haha! Het voelt een beetje vreemd als het zo hard opgedroogd is.
Na het afspoelen van de Body Packing voelde mijn huid heerlijk fluweelzacht en gehydrateerd aan. Echt super fijn!

Ik wilde meteen na de Body Packing de Body Jam 200ml uitproberen.
Ik wist niet wat ik me moest voorstellen met de Etos Body Senses Body Jam. Ik heb wel gehoord van body gel, body butter, body lotion en body clay, maar body jam had ik nooit eerder van gehoord.
Hier zit allantoïne en glycerine in en zorgt voor een verfrissende en verzorgende huid.
Achterop staat:
Soms is het lekker om je huid te verzorgen en te verfrissen tegelijk. Deze luchtige gel trekt snel in. De glycerine zorgt voor extra hydratatie van je huid.
Gebruik:
Breng de Body Senses body jam aan op een schone, droge huid.

Blijkbaar moet je het dus gewoon laten intrekken, zoals bij een body lotion.
Ik draaide de deksel van het potje. Zo ziet de body jam er dus uit.
Het is inderdaad echt gel en er zitten veel shimmers in, net als bij de bath soak. Het ruikt heel lekker fris, zoet en fruitig.
Dit moet echt voor een mooi glanzende huid zorgen. 
Zo zag mijn huid er uit na de behandeling met de body packing en de body jam.
Mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Het is inderdaad heel verfrissend en de body jam laat een hele mooie glans achter en het leek zelfs of het mijn benen een heel licht tintje gaf! Dit is echt geweldig spul. 

Ik ben super blij dat ik deze producten heb, want het werkt ontzettend goed en het is heerlijk om mezelf zo te verzorgen en als herboren onder de douche uit te komen. Heerlijk anti-stress! Mijn huid voelt gezond, opgefrist en mooi na het gebruik van de body packing en de body jam. Ik kan niet wachten tot ik ook de bath soak kan proberen.

Ik heb geen idee hoeveel deze producten kosten, want ik heb ze cadeau gekregen. Maar wat voor prijs het ook is (het zal niet zo heel duur zijn), het is zeker de moeite waard!

4 opmerkingen: