vrijdag 29 juni 2012

Shoplog: een tipje van de sluier

Gisteren ben ik wezen shoppen in Eindhoven, want overal was uitverkoop. Echt waar, ik heb nog nooit zoveel en zo goed gescoord! 
Ik heb:
- 5 jurkjes
- bikini
- schoenen
- bloesje
- shirtje
- wintertrui
- bloem voor in mijn haar
Echt niet normaal. Ik heb een jurkje en een shirtje bij Cool Cat gekocht, 3 jurkjes, bloesje en bikini bij de H&M, 1 jurkje en wintertrui bij de C&A, schoenen bij de Scapino en bloem voor in mijn haar bij de Zeeman. En dat allemaal voor nog geen 70 euro, schat ik.

Helaas kan ik niet alles laten zien wat ik gekocht heb, omdat ik mijn kleding meteen bij mijn vriend in de kast gelegd en gehangen heb, maar ik heb wel een paar foto's die ik gemaakt heb in de winkels met mijn mobieltje.


Dit is het jurkje dat ik bij de Cool Cat gekocht heb voor 7,50 euro. Het is echt totaal iets anders dan wat ik normaal zou dragen, maar ik vind het zo mooi en mooi bij mij staan dat ik het toch gekocht heb. Ik kon het niet laten hangen en al helemaal niet voor die prijs.En dit zijn mijn schoenen die ik voor 10 euro bij de Scapino gekocht heb. Ze waren 35 euro en nu dus afgeprijsd naar 10. Ik vind ze zooo mooi! Ze lopen heerlijk!

Ik vind het leuk om in de uitverkoop te shoppen. Dan ga ik er echt tegenaan en koop ik in één keer veel in waar ik weer een tijd mee vooruit kan en als ik dan thuiskom met mijn vangst, ben ik helemaal voldaan en geniet ik van de rush. Het is verslavend om zoveel mogelijk mooie en goeie spullen te kopen voor zo weinig mogelijk geld.
Vroeger leerde ik op mijn geld te letten en moest ik uit noodzaak de centen tellen om spullen voor zo weinig mogelijk te kopen. Nu heb ik het wat breder en gebruik ik die skills om er mijn voordeel en plezier uit te halen. Het is zelfs een hobby geworden. Niet alleen een hobby, maar zelfs een levensstijl. Ik wil niet eens meer veel geld uitgeven voor iets wat ik in de uitverkoop nog niet eens de helft kost. Dan wacht ik liever wat langer op hetgeen dat ik wil en als ik het dan uiteindelijk heb is de euforie des te groter. Dat noemen ze uitgestelde bevrediging.
Het nadeel is alleen dat je op die manier wel het risico neemt dat het er niet meer is als de uitverkoop eenmaal is aangebroken, maar dat vind ik niet erg. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. En vaak vind ik in de uitverkoop alsnog kleding of spulletjes die ik net zo leuk of zelfs veel leuker vind dan wat ik eigenlijk zocht. 

Ik heb jullie nu een tipje van de sluier laten zien. De rest van de kleding zal ik laten zien als ik in mijn nieuwe huisje woon. Dat is voor mij iets makkelijker. Jullie zullen dus een paar dagen moeten wachten op de hele shoplog van vrijdag 28 juni. Als ik de post van die shoplog online zet, zal ik het er voor de duidelijkheid even bij zetten dat het om de vangst van vrijdag 28 juni gaat. 

Oh en by the way: bij de H&M hebben ze nu uitverkoop en bij de bikini's was alles 2 voor de prijs van 1, dus als je een topje en een broekje hebt, krijg je het goedkoopste gratis. Zo had ik dus een topje van 7 euro en een broekje van 3 euro (dat normaal samen rond de 30 of 40 euro was) alleen het topje hoeven betalen. Ideaaal! Ik ben héél kieskeurig wat bikini's en lingerie betreft, omdat ik altijd een bh en topje moet hebben met beugel, en een bepaalde kleur of motiefje. Ik vind niet zomaar iets leuk, het moet helemaal aan mijn smaak voldoen, maar bij de H&M kun je echt veel vinden.
De foto's komen nog! Ik kan zelf al niet wachten tot ik ze online kan zetten haha.

3 opmerkingen: