dinsdag 25 september 2012

NOTD: Neon polka dots

Helemaal gelukt kan ik dit nail art design niet noemen, maar leuk vind ik het wel. De stippen zijn niet allemaal even mooi neer gezet en even rond, helaas. Daar moet ik nog wat mee oefenen. 
Eigenlijk was het de bedoeling dat de basiskleur iets lichter van kleur zou zijn. Daardoor zouden de neon kleurtjes beter tot hun recht komen, maar zo zijn de kleuren ook goed te zien.
Voor dit design heb ik de volgende nagellak gebruikt.
Astor Ultra Diamant nr. 499 als basiskleur. Ik had verwacht dat deze op de nagels iets lichter zou uit vallen, maar hij blijkt erg goed te dekken en precies de kleur die je in het potje ziet zitten. Dat kan ik niet van alle nagellak zeggen.
De neon kleurtjes zijn van de Action. Er zit hier ook nog een groen bij, maar die heb ik deze keer niet gebruikt. 
De polka dots heb ik gemaakt met een zelfgemaakte dottingtool. 
Simpeler kan het niet. Neem een potlood en een naald met zo'n bolletje op de achterkant. Ik weet zo even niet meer hoe zo'n soort naald heet, maar je kent het wel. Prik die in het midden en druk het er goed in zodat het vast zit. Je kunt ook een potlood gebruiken waar een gum op zit, dan druk je de naald gewoon in de gum.
Om iets kleinere stippen te maken kun je ook een spijker in een potlood doen. Voor nog kleinere stipjes kun je een oude pen gebruiken die je met de punt in de nagellak dipt en er dan mee op je nagels stippen, of neem een kleine satéprikker en knip daar de punt van af. Wil je echt heel kleine stipjes of streepjes zetten, gebruik dan de scherpe punt van de satéprikker.
Wees creatief en bedenk zo je nail art tools. Het is erg leuk en makkelijk.

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke nail art! Ik zie dat je ook een hartje op je duim hebt? Super leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super schattig ziet het er uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er leuk uit, volgende keer even je nagelriemen ontdoen van het overbodige deel van een stip en het is perfect.

    BeantwoordenVerwijderen