zaterdag 8 september 2012

Mijn make-up stash

Dit is een deel van mijn kastje waar aan de ene kant het mandje met make-up met daarnaast mijn parfums en daar achter mijn deodorants, wattenstaafjes en een etuitje met lipbalsems.
Het mandje zit niet helemaal vol, maar zo heb ik nog ruimte over voor meer. Wat hier in zit is niet alles wat ik heb, maar dat laat ik zo meteen zien. In dit mandje zit vooral lipgloss, lipsticks, mascara's en oogpotloden etc.
Dit zijn alle lipglossjes die ik heb. Ik heb ook alles uit mijn handtassen gehaald. 
Er zitten hier hele oude bij en een paar nieuwere. Het kleine potje rechts is mijn aller eerste lipgloss die ik al heb sinds ik 8 of 9 jaar oud was. Het is een transparante lipgloss met een kersensmaak en geur. Ik heb het niet vaak gebruikt. Ik ben er toen meteen achter gekomen dat ik een potje met lipgloss niet handig vind. De lipgloss blijft vooral onder mijn nagels zitten en je moet je vinger er eindeloos in wrijven om een klein beetje gloss er uit te krijgen. En de lipgloss gaat meteen van je lippen af als je met je tong over je lippen gaat. Ik bewaar dit potje uit jeugdsentiment.

De twee Girlz lipglossjes zijn ook één van de eerste lipglossjes die ik had, samen met de swirl lipgloss rechts in het midden. Ik moet zeggen dat de rode Girlz lipglossjes verbazingwekkend goed zijn. De kleuren zijn erg mooi en blijven erg lang zitten.

Rechts boven heb ik de MAX lips & eyes stick dat van ontzettend slechte kwaliteit is. Op je oogleden moet je dat spul helemaal niet smeren omdat het nauwelijks kleur afgeeft en het beetje dat dan op je oogleden zit trekt alleen maar in de lijntjes. Dat ziet er niet uit. Op je lippen geeft het op zich een mooie kleur, maar het is er ook zo weer af.

Bovenaan in het midden heb ik twee glossjes van Essence. Rechts de nude met shimmers en links een roze met shimmers. Erg fijne lipgloss. Ze zijn allebei bijna op.
Links bovenaan heb ik drie MAX lipgloss met spiegeltje en LED lampje waar ik al eerder reviews over gemaakt heb.
Daaronder heb ik de 2 in 1 lipgloss van MAX, rood en Barbie-roze. De roze heb ik nog nooit gebruikt, maar rood wel. Erg mooie kleur, maar gaat snel klonteren op je lippen en het spul zit niet fijn.
Links onder heb ik twee glossjes van MAX die niet meer verkrijgbaar zijn bij de Action, wat erg jammer is, want dit zijn onder andere mijn favorieten. Ze geven een super mooie kleur af, blijven lang zitten en zijn handig om mee te nemen.
Helemaal onder aan mijn ELF mineral lipgloss. Dat is echt mijn meest favoriete lipgloss die ik heb.
Ik heb in totaal 15 lipglossjes.
Dit zijn alle lipsticks die ik heb. Ik heb er in totaal 11, inclusief de mini's.
De drie mini's zijn mijn aller eerste lipsticks die ik ooit van mijn oma gekregen heb toen ik een jaar of 8 was. Ze zijn alle drie van Yves Rocher en van goede kwaliteit. Rechts is een donkerrode, in het midden een parelmoer roze en links een nude roze.

De rode helemaal rechts is de eerste fullsize lipstick die ik ook ooit van mijn oma gekregen heb. Ik weet niet van welk merk, maar ik schat ook van Yves Rocher. Het is een mooie felrode kleur die je goed kan opbouwen en lang blijft zitten. Het enige nadeel is dat mijn lippen er heel erg door uitdrogen.

Helemaal links heb ik de Glossybox lipstick uit de juli box die jullie waarschijnlijk wel vaker gezien hebben of zelf ook hebben. Dat is één van mijn favoriete lipsticks.

In het midden heb ik de zes MAX lipsticks waarvan ik allemaal een review gemaakt heb. De onderste is de Coral Pink, één van mijn favorieten. Zoals je kunt zien is de stick een beetje beschadigd. Dat komt doordat de dop in mijn handtas brak zonder dat ik dat in de gaten had, dus je kunt de rest wel raden. Mijn handtas zat van binnen besmeurd met roze lipstick, maar al bij al valt de schade aan de lipstick zelf reuze mee. Ik kan 'em alleen niet meer mee nemen in mijn handtas, dus heb ik deze gewoon naast mijn make-up mandje staan.

Links achter de Coral Pink heb ik de Poppy Peach, rechts Creamy Peach. Helemaal bovenaan links heb ik de Peach Pink, in het midden Dazzling Red en rechts Honey Beige. 
Honey Beige, Coral Pink en de Glossybox lipstick zijn mijn favorieten.
Mijn mascara's. Links de MAX mascara die nu niet meer verkrijgbaar is bij de Action. Dit is een erg fijne mascara met een fijn borsteltje. De mascara blijft lang zitten en is beter waterproof dan de andere MAX waterproof mascara die hier op de foto staat met het blauwe lijntje.
De mascara met het roze lijntje is ook van MAX maar is niet waterproof. Op zich prima mascara.
Helemaal rechts heb ik de Eveline Gigantic Volume Turbo mascara die ik ooit gratis via internet besteld heb. Erg goede en fijne mascara die inderdaad een goed volume geeft.
De onderste 2 in 1 mascara is van Revlon. Het is een bruine mascara met een primer. Die gebruik ik eigenlijk nooit omdat ik bruine mascara niet zo mooi vind. Ik heb liever gewoon zwart.
Mijn oogpotloodjes en eyeliner. Bovenaan heb ik dus de MAX liquid eyeliner die voor mij goed genoeg werkt. Het kwastje is lekker dun en de eyeliner blijft lang zitten en is gelukkig niet te waterig.
Dan heb ik de drie MAX oogpotloden in verschillende tinten blauw. Bovenaan is heel donkerblauw met een puntenslijper in de dop, daar onder de lichtblauwe en de onderste van MAX is een middelblauwe die meer richting paars neigt. Ik vind het geen fijne oogpotloden, omdat ze weinig pigment hebben en de kleur blijft niet goed zitten.
De hele lange oogpotlood zat in de Glossybox van augustus en is van het merk Vera Valenti. Ik heb deze nog niet uitgeprobeerd, maar ik vind de potlood extreem lang en het lijkt me erg onhandig. In de dop zit een puntenslijper.
De onderste is mijn favoriete oogpotlood van Essence. Het is een draai potloodje. Het fijne aan deze oogpotlood is dat het een wat vettige potlood is met veel pigment. Het blijft lang zitten en is makkelijk aan te brengen. Helaas is deze alweer bijna op.
Mijn nog ongebruikte Essence concealer. Schijnt erg handig te zijn met een klein kwastje en een draai deel onderop waarmee je het spul in het kwastje draait, of zo. Het wordt tijd dat ik dit snel ga gebruiken, want ik heb de laatste tijd weer veel last van puistjes.
Mijn foundations zitten niet in het mandje maar staan aan de linkerkant op mijn kastje bij mijn verzorgingsproducten. De Essence foundation light beige is mijn aller eerste foundation. Ik heb deze tube al zeker 2 jaar. Zeker niet iedere dag gebruikt, maar de tube is nog voor een kwart vol. 
Het is prima foundation, maar ik heb toch liever de BB cream van Garnier. Onderop heb ik nog een testertje van Garnier BB cream.
En dan heb ik hier mijn lade met andere make-up.
Mijn make-up tools. In het zakje zitten 5 make-up kwastjes van MAX. De blush kwast van MAX gebruik ik niet, omdat die veel haren verliest en ik vind de kwast te hard. Hij verspreidt de blush niet genoeg.
Helemaal bovenaan heb ik een poederkwast die ik bij Big Bazar gekocht heb. Werkt goed voor poeder en voor blush.
Dan heb ik een paar kleinere kwastjes die ik gebruikte voordat ik de MAX kwastjes had. Nu gebruik ik ze niet meer.
De Glossybox blush kwast zat in de box van augustus. Hij werkt prima, maar na deze een paar weken gebruikt te hebben gaat de kwast ver uit elkaar staan wat ik niet erg handig vind. Deze gebruik ik voor blush nu het vaakst.
Een kleine pincet om mijn wenkbrauwen te epileren. Werkt goed. Hij pakt de haartjes stevig vast waardoor ik ze er snel en makkelijk uit trek zonder de haartjes te breken.
Links onder heb ik een Miss Helen puntenslijper voor oogpotloden, maar het ding werkt voor geen meter. Ik gebruik het nooit en ik snap eigenlijk nog niet waarom ik het nog heb.
Mijn grotere oogschaduw paletten. Bovenaan de W7 10 out of 10 palette. Geweldige oogschaduw. Blijft lang zitten, veel pigment, mooie kleuren die je overal mee kunt combineren. Deze kostte maar 2,99 euro bij Big Bazar.
Links heb ik de Vera Valenti palette die in de Glossybox van augustus zat. Ik heb dit nog niet getest. In het midden van de palette zit een lichtroze blush, dus ik ben benieuwd.
Rechts is een creamy oogschaduw palette. Dit is mijn aller eerste oogschaduw palette die ik samen met de kersen lipgloss gekocht heb. Ik heb de oogschaduw bijna nooit gebruikt en daar moet ik eigenlijk verandering in brengen, want volgens mij is het van goede kwaliteit. Ik heb eigenlijk geen idee van welk merk het is, omdat het er niet op staat of het is er af gesleten.
Onder heb ik de glitter oogschaduw palette van La Femme, ook gekocht bij Big Bazar. Erg goede creamy oogschaduw.
De kleinere oogschaduw paletten van MAX. Allemaal erg goede oogschaduws, behalve de kleine rechts onder. Die zou ik eigenlijk moeten weggooien of zo, tenzij ik er iemand anders blij mee kan maken. Mijn stiefzusje van 7 jaar of zo. Deze oogschaduw is zo slecht dat het klontert op je oogleden en het lijkt alsof je volop je ogen geslagen bent als je dit draagt.
Mijn vier MAX liquid eyeshadows die ook in mijn mandje liggen. De beige en de zilver zijn mijn favoriete kleuren. Zwart heb ik nog nooit geprobeerd en goud is niet goed gepigmenteerd, terwijl de beige en zilver dat wel zijn.
Wat losse oogschaduws. De ELF candlelight cream eyeshadow is mijn favoriet. Van de andere drie heb ik geen idee welk merk het is, maar ze werken goed en blijven lang zitten.
Dit is mijn Miss Helen lichtroze parelmoer highlighter. Erg mooi spul, maar helaas sluit het potje niet goed waardoor overal losse poeder ligt. De lichtroze parelmoer glans is echt heel mooi, maar zit overal op. Ik gebruik dit daarom ook niet vaak.
Als je goed kijkt zie je de lichtroze parelmoer glans op mijn hand die tevoorschijn komt als het lichtroze poeder uitgeveegd wordt.
Mijn blushes. Onder heb ik de ELF blush die hier redelijk donker roze lijkt, maar op mijn huid is de kleur best wel licht van kleur. Rechts heb ik de MAX blush Rose, in het midden de MAX Rosewood die ik het vaakst gebruik van de drie MAX blushes en links de MAX Pink. De Pink is wel erg donkerroze van kleur die heel gepigmenteerd is. Ik doe die alleen op als ik uit ga.
Als laatst mijn MAX light foundation poeder en E.LF. bronzing powder. Eigenlijk weet ik niet echt wat ik met de bronzing powder moet en wat het precies toevoegt aan een look.
De foundation poeder gebruik ik vaak als mijn gezicht glanst. Het spul werkt goed en is lekker goedkoop.

Dat was mijn hele make-up stash. Er zal vast nog wel wat bij komen. Wat nog op mijn wishlist staat is oogschaduw basis en gel eyeliner.
Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd of ik veel of weinig make-up heb vergeleken met jullie.

7 opmerkingen:

 1. Die gebroken oogschaduw kun je weer repareren met wat drupjes alcohol(want weggooie is zonde), gewoon even kijken op You Tube hoe dat moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Jazeker! Er moet nog veel geïnstalleerd en aangepast worden, maar ik ben er heel blij mee

   Verwijderen
 3. Aah de Max lipsticks vind ik zo fijn! Hele mooie stash. De BB cream sample's van Garnier heb ik ook, moet hem echt even goed uitproberen, ben benieuwd hoe die is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt dol op die BB cream van Garnier, alleen niet op die nieuwe versie met het smalle tubetje. Die BB cream is heel erg dun en loopt er zo uit en de kleur past niet bij mijn gezicht, ook al is het de light.

   Verwijderen