maandag 3 september 2012

Onyx Dode Zee modder gezichtsmasker

Het was weer eens tijd voor een gezichtsmaskertje, dus ik besloot deze eens uit te proberen: de Onyx Dode Zee modder gezichtsmasker. Ik heb altijd al een gezichtsmaskertje willen proberen van Dode Zee modder en deze was verkrijgbaar bij de Action voor 0,79 euro. Zoals je kunt zien zitten hier twee zakjes aan elkaar, per zakje 10ml en meestal kun je zo'n zakje twee keer gebruiken.
Mijn gezicht is al een paar weken wat vettiger dan normaal. Ik heb geen idee hoe dat komt, want ik gebruik face wash tegen vettige huid (terwijl ik normaal gesproken best wel een droge en gevoelige huid heb), maar ik denk dat het door mijn hele vette dagcrème komt.
Dit maskertje zou dus goed zijn voor mijn huid zoals het nu is.
Zoals verwacht is het prutje moddergrijs, tegen het bruine aan. Op de verpakking staat dat je dit zakje eerst een minuut in handwarm water moet leggen. Ik vroeg me af waarom, maar ik voelde in het water al dat het nodig is om het wat vloeibaarder te laten worden.
Hier op mijn hand is het al vloeibaar, maar het was véél vloeibaarder dan ik dacht dat het zou zijn. Het was zelfs op het slijmerige af.
Ik heb ooit gehoord dat Dode Zee modder heel erg stinkt, maar dit vond ik helemaal niet stinken. Ik vond het zelfs lekker ruiken, hoewel het wel een aparte geur had.
Doordat het zo slijmerig is, was het moeilijk over mijn gezicht te verdelen. Ik heb het er maar zo goed mogelijk op gesmeerd als ik kon, maar het viel best wel tegen. Ik had een kleine klodder op mijn kin gesmeerd en even later droop het er gewoon in een sliert van mijn kin af. Goed uitsmeren dus!
Ik heb het een uur in laten trekken zodat ik zeker wist dat het goed ingetrokken is. Op de verpakking stond dat het niet zou opdrogen vanwege het hoge vochtgehalte, maar dat is toch gebeurd. Het was niet zo droog dat ik geen spieren in mijn gezicht meer kon bewegen, maar droog genoeg om het op mijn huid te voelen trekken.
Het afspoelen was minder makkelijk dan bij andere maskertjes die ik ooit gebruikt heb doordat het zo slijmerig was, maar het resultaat mocht er zijn: een heerlijk zijdezacht babyhuidje.

Ik weet niet of ik dit maskertje ooit nog eens zal kopen, daar moet ik nog even over nadenken. Ik heb nog anderhalf zakje over en daarna zal ik wel eens een beslissing maken. Als ik weer maskertjes nodig heb.

2 opmerkingen: