vrijdag 29 maart 2013

Update: mijn huidproblemen

Vrijdag 15 maart had ik een bericht gepost over mijn huidproblemen in mijn gezicht. Dat bericht kun je hier nog even nalezen.
Ik had een erg onzuivere huid met veel puistjes en irritaties in mijn gezicht. Dat wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen, want naast dat ik mijn gezicht er niet zo mooi uit vond zien met de puistjes en roodheden, deed het ook nog eens pijn. 
Het is nu twee weken later en ik wil jullie even het verschil laten zien van toen en nu.
Het is nog niet helemaal over, maar het is wel wat verbeterd. Het lijkt alsof ik rechts wat bleker ben, maar dat komt door het verschil van lichtinval. Op de foto rechts komt het licht van opzij terwijl op de foto links de zon scheen en het licht van voren kwam. Op beide foto's had ik geen dagcrème of make-up op.            
Mijn huid voelt nu ook iets beter aan. Het is gladder en zachter, hoewel het nog wel wat droog is op bepaalde plekjes. 
Ook op mijn voorhoofd zie ik duidelijk het verschil met toen en nu. Maar hoe heb ik dit zo kunnen verbeteren? Ik heb de Garnier dagcrème twee weken lang niet meer gebruikt en ik heb zo min mogelijk make-up gedragen om mijn huid zoveel mogelijk rust te gunnen. Vooral foundation heb ik laten staan en ik heb geloof ik maar één of twee keer in de week BB cream van Ginvera gebruikt. 
Ik reinig mijn gezicht dagelijks met reinigingsmelk en reinigingstonic van Odina Visage. In de avond reinig ik mijn gezicht met de reinigingsmelk en daarna doe ik mijn gezicht nog even na met reinigingstonic. Ik doe daarna geen vettige nachtcrème meer op. Ik laat de tonic in mijn huid trekken en ga dan slapen. De volgende ochtend reinig ik mijn gezicht alleen met reinigingsmelk.
Eén keer in de week scrub ik mijn gezicht onder de douche met de Odina Visage gezichtsscrub.
Ik vind deze merken erg fijn werken, omdat mijn huid na iedere reiniging zo zacht als zijde voelt en ik merk meteen dat de puistjes minder pijnlijk aan voelen. De melk en tonic kosten 1,99 euro per stuk voor 500ml. De gezichtsscrub kost 1,39 euro voor 100ml.

Ik hoop natuurlijk dat de onzuiverheden volledig weggaan, maar ik denk dat daar tijd voor nodig is. Heb jij misschien nog tips? Laat het dan weten.

1 opmerking:

  1. Odina werkt goed bij mij in ieder geval. Vindt het ook nog eens lekker ruiken ook.

    BeantwoordenVerwijderen