vrijdag 15 maart 2013

Mijn grootste frustratie van het moment

Puistjes!
Het is echt vreselijk! Ik kan me niet herinneren dat ik in mijn tienerjaren ooit zóveel puistjes gehad heb. Al weken lang word ik geteisterd door deze vervelende, soms erg pijnlijke bultjes in mijn gezicht. Overal, maar vooral op mijn voorhoofd en kin.
 En zelfs nu eentje op mijn wang.
Ik kom er maar niet vanaf. Wat ik ook probeer: iedere dag mijn gezicht goed reinigen, een  keer in de week scrubben, dagcrème gebruiken, een paar dagen geen dagcrème gebruiken (voor het geval dat mijn huid te vettig zou worden van de crème), maar niets wil helpen. Als de ene puist verdwenen is, duikt er ergens anders wel weer een nieuwe op. Ik word er krankjorum van!
Om mijn huid toch zoveel mogelijk rust te gunnen in de hoop dat de puistjes alsnog weg gaan of minder terug komen, gebruik ik op het moment zo min mogelijk make-up. Even geen foundation etc. Het enige wat ik van make-up gebruik is mascara en af en toe lipgloss of een lipstick  

Omdat ik benieuwd ben naar de oorzaak van dit probleem, heb ik het even op gezocht. Ik heb een gemengde huid. Ik heb wat vettige delen in de T-zone en op mijn kin en mijn wangen zijn best wel droog. 
Wat kan ik hier tegen doen? 
Het beste is om iedere ochtend mijn gezicht te reinigen met een alcoholvrije tonic, dat even laten intrekken (tonic nooit afspoelen!) en daarna mijn gezicht insmeren met vochtinbrengende crème. Ik moet opletten dat ik geen vettige of olieachtige crème gebruik, want mijn huid maakt al genoeg talg en vettigheid aan. Op dit moment gebruik ik een dagcrème van Garnier voor de gevoelige huid en dat is juist wat ik niet nodig heb, want die is juist wat vettig om een beschermingslaag te bieden aan de droge/gevoelige huid. 
Voor het slapengaan kan ik het beste mijn gezicht reinigen met reinigingsmelk, een face wash van schuim of wasgel, daarna de tonic en als laatst een vochtinbrengende crème. Dit is ook precies wat ik iedere avond doe.
Eén tot twee keer in de week kan ik een milde scrub gebruiken en een vochtinbrengend gezichtsmaskertje. Hopelijk zal dit gewenst resultaat leveren.
O ja, en nog iets: ik moet mezelf af leren om met mijn vingers over mijn gezicht te gaan.

Over een week ga ik het verschil bekijken en daar verslag van uitbrengen.

Herken jij dit probleem? 

3 opmerkingen:

 1. Ik herken het ook.... Voorheen vrijwel nooit puistjes gehad en nu komen ze opzetten. Puistjes is een probleem van de vette huid zeggen ze dan, maar ik heb juist een super droge huid! De doorgaande puistjesbestrijdende middelen kan ik dus ook niet gebruiken omdat deze juist vocht uit je gezicht trekken en anders ben ik net een wandelend vervellend gezicht. Ook tegen de reguliere reinigingproducten kan ik niet, ben zwaar overgevoelig voor deze producten. Wat mij aangeraden werd is om babydoekjes voor de gevoelige huid te gebruiken als reinigingsdoekjes, tot nu toe gaat dat best prima en een voordeel eraan is dat je altijd naar schone babybilletjes ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip! Ja inderdaad, ik heb ook meer het gevoel dat ik een droge dan een vette huid heb, hoewel de T-zone en mijn kin altijd wel wat vettiger is dan mijn wangen. Misschien heb ik dan toch wel echt een gemengde huid. Ik hoorde net van iemand ook dat Garnier slecht is voor de huid, omdat daar veel parabenen in zitten. Dat zou je niet verwachten van dat merk :O Ik ga straks eens kijken naar een andere dagcrème.

   Iemand nog tips voor merken? Maakt niet uit of het budget of wat duurdere merken zijn.

   Verwijderen
 2. Hoi Marianne, wat vervelend!
  Probeer eens producten voor de overgevoelige huid met zo min mogelijk onnatuurlijke rommel erin. Drink veel water, brandnetel thee en groene thee. En laat je huid wat meer met rust. Je bent er wel erg veel mee aan het prutsen.
  Als dat niet genoeg helpt zou ik eens naar een schoonheidsspecialiste gaan voor advies.
  Hopelijk gaat 't snel beter. Groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen