vrijdag 12 juli 2013

Recept zomerse smoothie: Aardbei - banaan

Mijn nieuwe verslaving: smoothies! Oh wat is dit lekker en wat is dit gezond. Ik wil daarom de recepten met jullie delen waar ik zo van smul en de smoothies zijn in een mum van tijd gemaakt. Je kunt ze als ontbijt, tussendoortje of toetje nemen en voor mij is ieder moment van de dag geschikt om een smoothie te drinken.
Eén van mijn favoriete smoothies is toch zeker wel de aardbei-banaan. Ik heb wel eens de aardbei-banaan smoothie van de Albert Heijn gedronken, maar die kan never nooit tippen aan de verse zelfgemaakte aardbei-banaan smoothie.
Je hebt er niet veel voor nodig om er veel van te maken. Wat hier in mijn blender zit is echt niet veel en zeker niet duur, maar we konden er wel ruim drie grote glazen uit krijgen.

Ingrediënten:
- 1 pak bevroren aardbeien (de meeste supermarkten hebben wel bevroren fruit in de schappen liggen, behalve Aldi en Lidl)
- 1 banaan
- 185ml appelsap (gewoon uit een pak, het hoeft niet vers te zijn)
- 125ml magere yoghurt

Eventueel extra ijsklontjes, maar dat is niet echt nodig omdat je al bevroren aardbeien gebruikt. Als je verse aardbeien gebruikt, raad ik wel ijsklontjes aan. Dat maakt het lekkerder.
 Zo lekker dit!
Cheers!

2 opmerkingen: