woensdag 8 augustus 2012

Personal: Stand van zaken

Hoi!

Ik begin me een beetje schuldig te voelen tegenover jullie, omdat ik het gevoel heb dat ik minder intensief aan het bloggen ben dan de afgelopen twee maanden en dat terwijl ik er in gedachten eigenlijk altijd wel mee bezig ben. Ik ben altijd aan het bedenken wat ik kan gaan posten, ik heb altijd lijstjes klaar met allemaal ideeën en opties voor volgende posts. Ik probeer het allemaal een beetje af te wisselen qua categorieën omdat ik het niet te eentonig wil houden. Zo probeer ik een paar reviews te doen, dan weer iets over lifestyle, een shoplog tussendoor, iets informatiefs, iets over verzorging en nu dus iets persoonlijks. 
Het is misschien een beetje onduidelijk te zien omdat het fototoestel het beeld niet goed kan fotograferen door (ik denk) de elektriciteit, maar dit is een klein deel van van de hele grote lijst ideeën waarover ik nog wil posten. De Zen body butter moest trouwens van het lijstje geschrapt worden omdat ik daarover al geschreven heb.
En hieronder kun je zien hoeveel pagina's ik nog heb vol ideeën:
Echt veel dus! Inspiratie genoeg en iedere dag komt er weer nieuwe inspiratie bij. Het is oneindig en dat is alleen maar positief. Mijn blog zal nog lang bestaan!

De reden waarom ik nu ietsje minder blog dan normaal is omdat ik de laatste tijd een beetje chaotisch ben. Ik dacht altijd dat ik goed was in plannen en dat ik juist niet chaotisch ben, maar de praktijk bewijst het tegendeel. 
Ja, ik heb vakantie, dus eigenlijk alle tijd, zou je zeggen. Maar ik woon op mezelf en er moet veel in huis gebeuren. Ik ben erachter gekomen dat ik de taken voor in huis een beetje onhandig verdeel, waardoor ik veel langer bezig ben dan eigenlijk nodig is en daardoor dus minder tijd voor mezelf over heb. Ik vind het erg belangrijk om een schoon en opgeruimd huis te hebben, omdat een rommelig huis mij veel stress geeft.
Ik moet dus beter leren plannen. Ik ben nu een schema aan het maken voor de taken in huis: iedere taak heeft een vaste dag, zodat ik per dag maar een paar uurtjes in totaal bezig ben met het huishouden in plaats van een halve dag of meer.
Als ik na een halve of hele dag klaar ben met schoonmaken en opruimen staat mijn hoofd vaak even niet naar bloggen en ga ik liever even op de bank liggen met een boek of een film dan dat ik mijn laptop op mijn schoot neem. Begrijp me niet verkeerd: bloggen zie ik als één van mijn grootste hobby's, maar het kost veel tijd en inspanning. Ik heb ook geprobeerd om vooruit te werken, maar dat werkt voor mij niet echt. Ik weet niet waarom.

Daarnaast ben ik al wat voorbereidingen aan het treffen voor mijn nieuwe opleiding: Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, versneld op MBO. Ik begin eind augustus met deze opleiding en stroom in in het tweede schooljaar. 
Deze opleiding zal 2 jaar gaan duren en ik begin deze studie met een half jaar stage. Super spannend, maar dat betekent wel dat ik binnen een paar weken een geschikte stage moet vinden en ik moet zeggen dat dat nog best lastig is. Ik wil graag school maatschappelijk werkster worden en dus is het voor mij belangrijk dat ik een school vind waar ik stage kan lopen om te kijken of deze baan bij mij past.

Er is dus nog genoeg te doen voor mij. Tot die tijd zal ik mijn best doen om zoveel mogelijk te bloggen, want ik heb werkelijk geen idee hoe mijn dagen vanaf september er uit gaan zien en of ik wel genoeg tijd en energie over heb om te besteden aan mijn blog. Ik ben wel super blij met mijn lezers en volgers en wil jullie bij deze daarom heel erg bedanken voor het lezen en volgen van mijn blog.

4 opmerkingen:

 1. Succes ermee meid! Neem je tijd maar hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes! Dat schema dat je zegt kan handig zijn hoor, maar voel je vooral niet verplicht om elke dag te bloggen.
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denkd at iedere blogger wel eens een dipje heeft, ik heb hem ook net gehad. Omdat ik twee weken bijna niet thuis was heb ik niks aan mijn blog gedaan, maar nu kan ik de draad weer oppakken.
  Goed dat je lijstjes maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herken het gevoel. Ik heb ook net als jij veel ideeën alleen de uitwerking neemt nog wat tijd en die moet er eerst zijn =]

  BeantwoordenVerwijderen