vrijdag 3 augustus 2012

Mijn verslavingen #1: Pinterest

Ik heb soms van die periodes dat ik niets anders kan of wil doen dan dat ene dat die periode mijn verslaving is. Ik moet er steeds aan denken en kan er geen genoeg van krijgen. Mijn verslavingen wisselen om de zoveel tijd. Soms duurt een verslaving maar een week, soms een paar maanden of maar een paar dagen. Soms zelfs meerdere verslavingen per keer.

Mijn grootste verslaving van nu is Pinterest.
Pinterest is eigenlijk een soort blog, maar dan helemaal en alleen gericht op plaatjes en foto's. Het doel van Pinterest is een collage maken van foto's en plaatjes die jij leuk, mooi, interessant, fascinerend of inspirerend vindt.
Op je eigen account beheer jij je eigen "Boards" waar jij je foto's en plaatjes ordent in categorieën. Op de dashboard kun jij alle plaatjes bekijken die op dat moment gepind (gedeeld) worden. Als er plaatjes en foto's zijn die jij wilt toevoegen aan je collage, repin je het. Zodra jij het repint, kunnen jouw volgers jouw plaatjes zien en komt jouw plaatje ook op het dashboard te staan, zodat iedereen dat kan zien en dat weer kan repinnen.
Je hoeft niet persé apart account te maken om Pinterest te kunnen gebruiken, je logt gewoon in met je Facebook account en bepaalt zelf of je jouw foto's en plaatjes automatisch op Facebook gezet worden.
Ik heb inmiddels 48 boards (categorieën), 1484 pins (foto's), 20 volgers en ik volg 288 mensen. 
Hier een voorbeeld van een aantal boards die ik op mijn account heb staan.

Het aantal foto's en plaatjes is oneindig, want het is 1 gigantisch netwerk van Pinterest gebruikers over de hele wereld en iedereen repint van elkaar. Je kunt op de naam klikken van de persoon die de foto gerepind heeft en zo zijn/haar collage van foto's bekijken. Je kunt mensen volgen per board, zodat je zelf bepaalt welke foto's en plaatjes op jouw dashboard komen te staan die jij mogelijk interessant en leuk vindt.
Ik haal hier veel inspiratie vandaan voor kleding, make-up, nail art, fotografie, creativiteit/kunst en sport.

Als je benieuwd bent naar mijn account en boards of als je al bekend bent met Pinterest en me wilt volgen: http://pinterest.com/arianne731/

1 opmerking: