zaterdag 1 september 2012

Opgemaakte producten: augustus

Het leek mij leuk om eens te zien hoeveel producten ik op maak in een maand, want ik had altijd het gevoel dat ik nauwelijks iets op maakte, maar dat kwam misschien omdat ik de verpakkingen meteen de afvalbak in gooide. Als ik ze bewaar, zoals nu, zie ik pas dat ik best wel wat op gemaakt heb.
Ten eerste de haarproducten.
Ik wissel douche producten altijd af, dus het is niet zo dat ik deze vier flesjes werkelijk in één maand op gemaakt heb. Ik gebruik ze wel al langer dan één maand, maar ik weet niet hoe lang.
Links zie je de Douglas flesjes shampoo en conditioner. Het zijn flesjes van 130ml die ik ooit gekregen heb met mijn verjaardag in een mooie verpakking. Ze hebben een handig dopje dat je in moet drukken zodat de opening omhoog floept, wat handig is met natte handen of als je je nagels niet wilt breken aan het openen van een dekseltje.
De shampoo is bedoeld voor gekleurd en droog haar. Nu heb ik geen gekleurd maar wel droog haar en het werkte perfect. Zowel de shampoo als de conditioner hadden een fruitige, zoetige geur. Het staat niet op de verpakking wat voor geur het is, maar ik denk iets van perzik of zo. De shampoo had ook de kleur van perzik.
Het waren fijne producten maar ik zou ze zelf niet opnieuw kopen, omdat het toch niet de geur is die ik van shampoo en conditioner verwacht, eerder van douchegel. En zelfs van douchegel vind ik de geur iets te overheersend.

Rechts zie je de 400ml flesjes Olive Line shampoo en conditioner. Olive Line maakt natuurlijke haarproducten. Beide komen ze van de Action en waren heel goedkoop. 
De flesjes waren eerst wel van glanzend plastic, maar door het water zijn ze nogal dof geworden. Het zijn geen mooie of aparte verpakkingen. De dekseltjes zijn makkelijk te openen en je hoeft je nagels er niet voor te gebruiken. Ze klappen ook niet meteen weer dicht zodra je ze open hebt, dat is ook een voordeel. Je ziet wel dat het simpele goedkope verpakkingen zijn van simpele goedkope producten.
De shampoo is voor beschadigd haar met olijfolie en Aloë Vera. De shampoo zag er echt olijfgroen uit, maar het maakte mijn haar heerlijk zacht en glanzend. De conditioner is voor alle haartypen met olijfolie en groene thee. Het was erg fijne conditioner die mijn haar nog zachter en glanzender maakt en onmisbaar is na de shampoo.

Ik weet niet of ik deze producten weer opnieuw zou kopen, want ik ben er niet ondersteboven van. Het waren geen bijzonder goede of fijne producten en hadden ook geen aparte geur. Prima om te gebruiken en prima om de volgende keer in de winkel te laten staan.
Dan nu de gezichtsproducten. Eindelijk heb ik het potje DA nachtcrème op gemaakt voor normale of gemengde huid. Op zich was dit een goede nachtcrème, maar niet erg fijn. De crème bleef als een witte waas op mijn gezicht zitten en trok erg langzaam in. Ik heb hier ook nog de dagcrème van en het typische is dat de nachtcrème veel dunner is dan de dagcrème, met als gevolg dat ik de nachtcrème meestal overdag gebruikte en de dagcrème 's nachts. Als ik de dagcrème overdag gebruik, loopt het spul zo van mijn gezicht af als ik het warm krijg, omdat het gewoon niet lang genoeg in mijn huid trekt en de witte waas blijft nog veel langer zitten dan bij de nachtcrème.
Een positief punt is dat het wel heel lekker ruikt, maar ik zou ze absoluut niet opnieuw kopen.
Ik heb er wel heel lang mee gedaan: ongeveer anderhalf jaar of zelfs langer en dat is best wel lang voor een potje van 50ml. (Nu moet ik toegeven dat ik niet altijd even consistent deze producten gebruikt heb en heel wat dagen overgeslagen heb uit luiheid.)

Naast het potje nachtcrème ligt er een mini tubetje Nivea Visage Young Control It! Crème. Ik heb het gebruikt als dagcrème en dat werkte uitstekend. 

Het is een crème met oceaanmineralen en is olievrij. De crème was lichtblauw van kleur wat ik erg fancy vind. Gelukkig zie je van de kleur niets meer terug op de huid; het laat geen waas achter en het trekt meteen in. 
Achterop het tubetje staat: Hydrateert, verfrist en voorkomt dat je huid gaat glimmen. Je huid voelt zacht en soepel aan. Verstopt de poriën niet.
Helaas is dit maar een tubetje van 15ml, want ik ben helemaal fan van deze crème. Het is gemaakt voor de jonge huid en ik weet niet of mijn 22 jarige huid daar nog onder valt, maar het werkt perfect, het ruikt heerlijk en is helemaal het soort crème dat ik nodig heb. Ik heb het in de drogisterijen gezocht, maar ik kan het nergens vinden. Als iemand weet waar je de mamatube kan vinden van deze babytube, dan hoor ik het graag, want ik ben er verliefd op. Voor de zekerheid bewaar ik dit tubetje nog even.

In het midden heb ik het mini tubetje Eucerin Dermo Purifyer Crème-Gel. Het is een tubetje van 7ml, bevat geen olie en belooft in 3 weken onzuiverheden te verminderen en effectieve hydratatie.
Ik vind het fijn als crèmes geen olie bevatten, omdat als je een (dag)crème met olie op je gezicht smeert en daarna een foundation, pakt de foundation meestal niet waardoor je foundation er heel onnatuurlijk uitziet. 
Het was een fijne crème-gel, maar niet wat ik nodig heb. Het bleef als een soort gelmaskertje op je gezicht plakken voordat het langzaam in de huid trok. Meestal gebruikte ik deze crème voor het slapengaan. 

De Biotherm Anti-Rides Line Peel 5ml vond ik dan wel weer heel fijn. Het was een verfrissende crème die mijn huid meteen hydrateerde. Het rook lekker en voorkwam een glimmende huid. Fijn voor warme dagen of wanneer je veel beweegt.

Als laatst in dit rijtje heb ik de La Formule Gel Purifying Skin Wash met essentiële oliën. Het is een potje van 100ml en het ziet er een beetje saai uit. Het heeft wel een handige draaidop die je maar een halve slag hoeft te draaien en dan krijg je een kleine opening waardoor je de face wash goed kunt doseren. Je hebt niet veel nodig, maar wat ik een beetje vervelend vond aan deze face wash, is dat het een vloeibare gel is en het laat dus ook een gel laagje op je huid achter. Ik hou daar niet zo van. Het geeft me een beetje het gevoel dat ik een plastic gezicht heb. Als je hierna nog dag- of nachtcrème wilt gebruiken is dat een beetje lastig, omdat de crème de huid niet pakt vanwege het olielaagje. 
Ik heb deze face wash gekregen en ik zag op internet dat het 7,99 euro kost. Ik heb geen idee waar je dit haalt, want ik heb het nog nooit ergens zien staan. Ik zou het zelf niet meer kopen.
Tot slot de Nivea Hydraterende After Sun Melk met Aloë Vera. Sowieso is aloë vera geweldig voor de huid en al helemaal als het gaat om verkoeling na een zonverbrande huid. En niet alleen na een zonverbrande huid, maar ook als je je verbrand hebt aan de pan of oven werkt het fijn en verkoelend. Het geeft een zijdezacht gevoel op de huid en het ruikt lekker. 
Ik vind het belangrijk dat after sun en zonnebrandcrème lekker ruikt, omdat het producten zijn die vaak veel en goede herinneringen met zich meebrengen. Alleen al door het ruiken van deze zonnebrandcrème krijg ik een heerlijk vakantiegevoel en merk ik dat ik direct ontspan, omdat ik dit heel vaak gebruikt heb op onze geweldige vakantie in Gambia.
Ik zou deze after sun zeker opnieuw kopen, maar ik vind het ook leuk om verschillende producten met verschillende geuren uit te proberen. Dit is natuurlijk niet de enige beste after sun met aloë vera dat te verkrijgen is. 
After sun en zonnebrandcrème zijn huidproducten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt en hoort te hebben en vooral ik met mijn van nature bleke huidje. Een tube van 200ml gaat er dus snel doorheen en ik ben dus altijd op zoek naar andere en nieuwe after sun.

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vinden, want ik wil een vaste rubriek maken voor de maandelijkse opgemaakte producten.

5 opmerkingen:

  1. Ik ben (veel)ouder dan jou en gebruik ook nog een "tiener"creme om mijn meeeters onder controle te krijgen, geen puistjes meer door mijn leeftijd maar wel een vette huid en dat soort cremes werkt daar prima bij om die zwarte puntjes onder controle te houden. Ik gebruik nu trouwens de creme voor algbeperking uit het eigen merk van kruidvat, werkt ook erg fijn en trekt razendsnel in. Na deze creme gebruik ik een vetvrije dagcreme (momenteel die van de essence skin line dus weer een jeugdmerk hahaha) om zo de huid toch te hydrateren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het altijd leuk om te lezen en zien wat andere mensen hebben opgemaakt! :) Leuk artikel met lekker veel informatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, de nivea creme klinkt goed!

    BeantwoordenVerwijderen