vrijdag 20 juli 2012

What makes me happy #2

Vandaag mijn tweede deel van What makes me happy waarin ik 10 dingen laat zien die mij blij maken.

1. Mango's
Mango is mijn favoriete fruit. Het is zo lekker sappig, zoet, tropisch. De geur is heerlijk. Ik kan echt helemaal wegdromen als ik een mango eet. Toen ik 12 jaar geleden in Gambia woonde, hadden we twee hele grote mangobomen in onze achtertuin. We maakten alles van de mango's: sap, ijsjes, nieuwe mangoboompjes, fruitbowls, fruitsalades... Ik kon er geen genoeg van krijgen, ook niet toen ik buikpijn had van het eten haha.


2. Hoge hakken
Ik hou van hoge hakken. Ik ben zelf heel klein (1.50m) en wil graag wat groter zijn, maar daarnaast ziet het er heel elegant en vrouwelijk uit. Ik hou daar van. Ik voel me mooier als ik hakken aan heb en je kunt ze met veel verschillende soorten outfits combineren.

3. Nagellak
Ik kan eindeloos bezig zijn met mijn nagels en nagellak. Je kunt zo ongelooflijk veel doen met nagellak dat de ideeën oneindig zijn. Heerlijk vind ik dat. 

4. Zon
Als de zon schijnt ben ik extra vrolijk. Dat kan mijn dag maken of breken. Ik krijg extra energie van het zonlicht en ben dus ook wat somberder in de winter als het tijden lang grauw en koud is. En zonsondergang vind ik ook prachtig. Dat geeft me een heel gelukzalig gevoel.

5. Zuur snoep
Oh wat ben ik dol op zuur snoep! Heeeerlijk! Dat kan ik blijven eten en als ik naar deze foto's kijk, loopt het water me al in de mond. Mij maakt het niet uit of het zure matjes zijn, zure ringen, zure beertjes, zure stokjes... Als het maar zuur is! Mijn vriend was zo lief om als verrassing een grote bak zure aardbeimatjes te kopen. Die is nu dus al bijna op haha.

6. Jonge dieren
Ze hebben iets onschuldigs, ze zijn de puurheid zelve. Ze kunnen je zo op je gevoel werken door alleen maar even lief te kijken en nog niet eens dat, want ze zijn gewoon lief, schattig, snoezig. En spelende jonge dieren is al helemaal erg, die kunnen zo vertederend zijn!

7. Soep
Ik ben echt een soepliefhebber. Het liefst eet ik iedere dag soep. Mijn favorieten zijn: tomaten crème soep, aspergesoep en pompoensoep (kwijl), maar er zijn ook soepen die ik niet lust: champignonsoep, erwtensoep uit blik (zelfgemaakt vind ik wel lekker), vissoep en rare soepen als haaienvinnensoep, pindasoep, bruine bonensoep of kreeftensoep. Daar krijg ik de rillingen van. Wat ik nog wel graag wil proberen is preisoep, broccolisoep en mosterdsoep.

8. Kant/lace
Alles van kant vind ik mooi. Kant fascineert mij op de een of andere manier. Ik hou daarvan.

9. Zwemmen
Zwemmen is lekker ontspannend. Je bent eigenlijk in een andere wereld en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Het gevoel van duiken in het water vind ik echt verslavend. 

10. Warme chocolademelk
Of het nu warm of koud weer is, in welk seizoen dan ook, warme chocomel zonder slagroom (!) maakt mij blij. Ik lust geen slagroom, daarom die uitroepteken. Ik heb ook zo'n chocomelmok en dat maakt het helemaal af en perfect.

Wat maakt jou vrolijk?

3 opmerkingen:

  1. Hele leuke blog, en leuk om te lezen dat je over al zo vrolijk over kan praten!

    Ik vind dat je een super blog hebt, en daarom volg ik je nu via bloglovin! Volg je me terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw het is net alsof ik mijn eigen lijstje lees! Mijn favoriete fruit is mango, ik draag altijd nagellak, het liefst lig ik de hele
    vakantie in het water en ik word de 'soeper' van de familie genoemd. (Echt alle soepen zijn lekker!) Hoe toevallig! Heel leuk om te lezen.
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen