dinsdag 31 juli 2012

Mijn eerste keer oogschaduw

Ik heb wat zitten experimenteren met oogschaduw, omdat ik dat eigenlijk nooit gebruik en nog aan het leren ben hoe het moet. Dit is de eerste keer dat ik oogschaduw op heb waarbij ik de technieken gebruikt heb zoals ik het geleerd heb door af te kijken bij beautyblogs en tutorials. 
Hier boven heb ik een foto van mijn volledige look. Ik had een blauw met wit halterjurkje aan en de make-up dat ik gebruikt heb, is:
- Essence foundation 01 Porcelein
- MAX Rosewood blush
- Glossybox lipstick uit de juli-box
- MAX oogschaduw Jasmine 
- MAX kwastenset
- MAX full lash effect mascara

Maar waar het nu echt om gaat is de oogschaduw. Ongeveer vier weken geleden wist ik nog niet wat ik precies met oogschaduw aan moest. Ik vond de kleurtjes en glittertjes mooi en leuk en ik vond het mooi bij andere mensen, maar zelf had ik werkelijk geen idee hoe ik het moest aanbrengen en of het me Ć¼berhaupt wel zou staan.
Ik heb in een vorige post verteld over mijn oogschaduw aankopen bij de Action, dus ik besloot om de gok te wagen en meteen de blauwe kleuren uit te proberen. In mijn onervarenheid dacht ik altijd dat blauw een kleur was dat ik absoluut niet bij mijn groen-grijze ogen zou moeten gebruiken, maar als ik naar de foto hier boven kijk valt dat heel erg mee.
Voor deze look heb ik dus deze oogschaduw gebruikt, de MAX Jasmine no 325:
De oogschaduw heb ik aangebracht met twee kwastjes van de MAX kwastenset.
Ik zal in stappen vertellen wat ik gedaan heb. Ik heb helaas geen foto's gemaakt van de werkelijke stappen, dus ik heb ze even na gemaakt met Paint.

Stap 1:

Als eerst heb ik de middelste kleur, turquoise, op mijn bewegend ooglid aangebracht met het middelgrote kwastje.
Ik heb de oogschaduw niet nat gemaakt, omdat het genoeg pigment bevat voor een goede kleur. Ik heb geen primer gebruikt, omdat ik die (nog) niet heb. In plaats daarvan heb ik gewoon foundation op mijn oogleden gesmeerd. Dat werkt voor mij prima.

Stap 2:
Met het kleinste kwastje heb ik blauw aangebracht aan de buitenkant van mijn oog en onder mijn oog.
                           
Ik heb eerst een V-vorm gemaakt op mijn bewegend ooglid en daarna een klein beetje blauw in het midden van de V-vorm op het bewegend ooglid. Dat blend ik voorzichtig met mijn vinger zodat de kleuren in elkaar overlopen en de grenzen van de oogschaduw er niet hard uit zien.
Hierna heb ik met hetzelfde kleine kwastje blauwe oogschaduw onder mijn oog aangebracht tot aan de helft. Dat kon ook met het schuin afgesneden kwastje, maar ik wilde zien of dat ook prima ging met de kleine.

Stap 3:
Met dezelfde kleine kwast waarmee ik blauw aangebracht heb, ga ik ook wit aanbrengen. Wit hoort niet echt wit te zijn op de huid, maar moet voor een lichte glans en shimmer zorgen. Dan is het een highlight.
Ik heb wit aan de binnenkant van mijn ooghoek aangebracht. Dat ging niet meteen goed, want ik prikte eerst per ongeluk met het kwastje in mijn oog en daarna kwamen er korreltjes oogschaduw in mijn oog en op mijn lens. Niet erg prettig kan ik je zeggen. Na wat tranen lukt het eindelijk. 
Meteen daarna heb ik wit boven de oogschaduw aangebracht, op het wenkbrauwbot en vlak onder mijn wenkbrauw. Dat heb ik licht uitgeveegd met mijn vinger en heb het zacht over laten lopen met turquoise en blauw. 
Zorg trouwens dat je een schone vinger hebt wanneer je het wit onder je wenkbrauw aanbrengt voordat je het gaat blenden met turquoise en blauw, want die fout maakte ik. Ik werkte van onder naar boven waarbij ik eerst wit met turquoise en blauw mengde en vervolgens wit aanbracht op mijn wenkbrauwbot en onder mijn wenkbrauw, met als gevolg dat er een lichtblauwe gloed onder mijn wenkbrauw en rond mijn oog ontstond. Daardoor leek het alsof iemand op mijn oog geslagen werd. Niet bepaald elegant.
In het binnenste ooghoekje kun je wat blauw zien zitten van het kwastje dat ik per ongeluk in mijn oog stak en het resultaat van mijn lichtblauwe vinger tijdens het aanbrengen van de highlight. Haha. Beginnersfoutje. 

Stap 4:
Als je vindt dat turquoise en blauw iets te veel met elkaar vermengd of vervaagd zijn kun je ze nog verduidelijken door nog wat toe te voegen.

Stap 5: 
Mascara. Let wel op dat je geen mascara op je oogschaduw morst, anders kun je weer moeite doen om dat te herstellen.

Stap 6:
 Borstel je wenkbrauwen om eventuele poeder te verwijderen en om ze mooier uit te laten komen.

Afgezien van mijn beginnersfoutjes is het toch goed gelukt! En blauw staat best mooi bij mijn ogen, maar dat kan ook komen door de mix met turquoise.

Wat vind je ervan? Heb jij nog tips over het aanbrengen van oogschaduw?

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je bent gaan experimenteren met oogschaduw. Ik heb een tip voor je hoe je een ooglook opbouwt. Je begint met die witte kleur over je hele ooglid en breng je ook aan onder de wenkbrauw. Dan breng je de lichtblauwe kleur aan op het buitenste deel van je ooglid dat heet ook wel de buitenste ooghoek. En dan de donker blauwe kleur in je grease. Dat is zeg maar die plooi boven je ooglid. Dan kun je de kleur in je grease blenden voor een mooie overloop tussen de kleuren. Dan kun je nog eyeliner of oogpotlood aanbrengen als je dat mooi vind en dan inderdaad de mascara. Ik hoop dat je mijn tip begrijpt en dat je er wat aan hebt :) Veel succes!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Dank je voor je tip! Nog een andere manier om het aan te brengen haha. Ben benieuwd hoe dat is. Ik zal vaker (oog)looks laten zien.
   Het probleem met eyeliner en oogschaduw is alleen dat ik erg kleine ogen heb en zogenaamde hooded eyes. Door mijn kleine en "dubbele" oogleden ziet het er een beetje raar uit als ik eyeliner over de oogschaduw doe. Dan zie je de oogschaduw niet goed meer en zie je teveel eyeliner. Daarom doe ik altijd of-of.

   Verwijderen
 2. Mooie look, leuk gemaakt ook! Die blauwe kleuren zijn heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je goed hoor! En ik vind dat je het super netjes hebt aangebracht :)

  BeantwoordenVerwijderen