woensdag 4 juli 2012

Cocktail Armageddon

Wat is er nu heerlijker dan een warme zomerdag afsluiten met een heerlijke cocktail... Een fruitige, een frisse of heb je liever een romige cocktail, het kan allemaal.
Ik ben dol op cocktails. Sowieso hou ik heel erg van alcoholische dranken en ik ben zeer nieuwsgierig naar wat er allemaal te koop en te mixen is, want er zijn echt ontzettend veel soorten dranken. En de ene drank van een bepaald merk kan alweer veel verschillen van het andere merk, terwijl het precies dezelfde soort drank is. En ondertussen komen er heel veel nieuwe soorten drankjes bij en worden er steeds meer nieuwe mixdrankjes of cocktails bedacht.
Ik ben heel nieuwsgierig naar nieuwe smaken, nieuwe mixen, nieuwe sensaties. Als je eenmaal ontdekt hebt wat er te koop en te maken is, gaat er een wereld voor je open. Daarom vind ik dat cocktails een eigen categorie mag hebben in mijn blog. 
Ik wil wel even duidelijk maken dat niet alle foto's van de cocktails door mij gemaakt zijn, want ik ben niet zo rijk dat ik zoveel drank kan kopen en dus van alle cocktails, mixdrankjes en shooters foto's kan maken waarover ik wil posten. 
Ik zal de categorie openen met één van mijn favoriete cocktails: de fruitige, maar zoete Armageddon.

Het leuke en grappige aan cocktails is dat de combinaties op zichzelf al heel goed bedacht kunnen zijn, maar daarnaast zijn ook de namen van bepaalde cocktails, mixdrankjes en shooters vaak erg creatief bedacht. Sommige zijn vanzelfsprekend, sommige zijn grappig en andere zijn een beetje vreemd waarbij je je soms afvraagt waarom dat drankje die naam gekregen heeft, omdat het eigenlijk nergens op slaat.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat de Armageddon één van de soort drankjes is waarvan ik niet begrijp waarom het Armageddon heet. Nu heb ik voor de lol even op Google gezocht wat Armageddon nu eigenlijk betekent en waar deze naam vandaan komt.

In een encyclopedie staat: 1) Bijbelse figuur of naam 2) Godendrama 3) Reuzenstrijd 4) Ramp 5) Slagveld voor de laatste strijd (bijbel) 6) Wereldslachting 7) Wereldbrand.

Nu begrijp ik zelf niet echt wat deze cocktail met één of meerdere van deze zeven definities te maken heeft, dus ik heb het nog even voor de zekerheid op Wikipedia opgezocht.
Op Wikipedia staat dat de naam Armageddon in veel verschillende soorten religies voor komt als de zogenaamde Eindtijd. Oftewel een soort apocalyptica. Het einde van de wereld, het einde van het bestaan.
Nou ja, een beetje ver gezorgd om dan een cocktail naar het einde van de wereld of het einde van het bestaan te noemen, maar oké. De cocktail is heerlijk en daar gaat het om!

Ingrediënten:
- 30ml Bacardi - wit (rum)
- 30ml Passoa (passievruchtenlikeur)
- Jus d'orange
- Scheutje grenadine 
- IJsblokjes

Bereidingswijze:
Neem een cocktailglas, longdrink glas of een tulpglas en vul dit met enkele ijsblokjes. Schenk hierover de Bacardi en de Passoa. Vul aan met jus d'orange en voeg hierna een scheutje grenadine toe.

That's it! Proost!

1 opmerking: