woensdag 4 juli 2012

Recept: Tosti Margarita

Tosti Margarita. Het is een zelfbedacht recept en ik vind het één van de lekkerste dingen om als lunch te eten, of als licht/makkelijk/snel avondeten. Of als ontbijt, als je daar zin in hebt.
Ik ben zelf een heel moeilijke broodeter. Ik hou gewoon niet zo van ontbijt en lunch. Om ervoor te zorgen dat ik toch brood eet en sneller ontbijt en lunch eet, moet ik iets hebben dat ik echt lekker vind en zelfs naar uit kijk om te eten en te maken. 
Nu vind ik het maken nooit echt een probleem, maar als ik weinig tijd heb wil ik er natuurlijk ook zo min mogelijk tijd in steken. Ik vind dit een van de gerechten die niet echt handig zijn als je 's ochtends of 's middags weinig tijd hebt, maar in de avond juist wel. Als je geen tijd voor koken hebt, is dit juist weer wel lekker makkelijk en snel. En als je meerdere tosti's in één keer maakt, heb je toch nog redelijk je buik vol.

Ingrediënten voor 1 tosti:
- 2 sneetjes brood naar keuze. Gewoon wat je lekker vindt. 
- 1 tomaat
- Kaas
- Italiaanse kruiden (als je niet zo'n potje met gemixte italiaanse kruiden hebt, kun je ook basilicum, oregano en peterselie gebruiken)
- Peper en zout

Benodigdheden:
- Contactgrill of tosti-ijzer. Ik denk dat je beter een contactgrill kunt gebruiken, omdat een tosti-ijzer de tosti teveel plet en dan loopt het sap van de tomaat weg. De tosti wordt dan ook kleffer. Ik gebruik hier een Bestron contactgrill.

Ik vind het zelf het makkelijkst als de kaas eerst op het brood komt, dan de schijfjes tomaat, dan de kruiden, peper en zout (zodat het aan de tomaat blijft plakken) en dan eventueel nog wat kaas er bovenop zodat alles goed aan elkaar vastplakt, anders is de kans groter dat de tomaat van je tosti glijdt als je aan het eten bent.
Laat het zo lang als je wilt op de grill liggen. Zo vind ik de mijne het lekkerst.
 Nomnomnom!

Alles kun je natuurlijk op eigen smaak aanpassen, zoals de hoeveelheden van de ingrediënten en toegevoegde of weggelaten ingrediënten.

Smakelijk en succes!

2 opmerkingen:

  1. Hmmm ziet er heel lekker uit!
    Bedankt voor de tip, want hier hou ik altijd van!
    Altijd lekker toch!:-)

    BeantwoordenVerwijderen