zondag 10 februari 2013

Review: MAX Make-up eyeshadow palettes

Een paar dagen geleden heb ik deze twee super mooie oogschaduw palettes gekocht bij de Action voor 1,49 euro per stuk. Links heb ik de Nude 03 en rechts de Ful Colors 02. Er zitten 18 verschillende tinten oogschaduw in ieder palette.
Over het algemeen is de MAX Make-up best goed van kwaliteit en al helemaal met de kwaliteit-prijs-verhouding. 
Al vaker heb ik voor een heel lage prijs hele goede oogschaduw bij de Action gekocht, waarvan ik me van tevoren af vroeg of het wel van redelijke kwaliteit kon zijn vanwege de goedkope prijs. Ook deze keer werd ik verrast toen ik in de schappen de palettes tegenkwam en het prijskaartje zag. Ik kon ze daarvoor niet laten liggen. 

Al een paar dagen liggen deze twee super mooie palettes naar me te lonken in mijn make-up laatje, maar nu wordt het eens tijd dat ik ze test. Hoe goed zijn ze nu eigenlijk? Zijn ze goed gepigmenteerd? Zitten er mooie shimmers in? Is er veel fall-out?

Ten eerste wil ik even kijken naar de verpakking op zichzelf. 
Zo zaten de palettes in de verpakking en eerlijk gezegd ben ik daar niet erg van onder de indruk. Het viel mij in het eerste ogenblik niet eens op dat dit doosjes waren, maar dat zal misschien aan mij liggen. Ik had de scharniertjes niet gezien.
De kartonnen doosjes vind ik niet erg mooi, maar dat vind ik niet eens zo erg. Ik vind het vervelender dat de doosjes niet erg stevig zijn, met name het plastic aan de voorkant. Als je het doosje vast pakt, moet je erg opletten dat je niet met je vingers de oogschaduws aanraakt, want dan beschadigen ze al snel. Er lagen een aantal van deze doosjes in de schappen met kapotte en verkruimelde oogschaduws. De enige bescherming van de zachte oogschaduws was een slap stuk plastic van de verpakking en een flinterdun plastic velletje op de oogschaduws zelf. Dat beschermt dus niet heel veel.

Als je de verpakking openmaakt, zien de palettes er zo uit:
Niet heel bijzonder, maar wel netjes. Klassiek. Het enige nadeel vind ik dat er niet op de voorkant staat welke palette het is. Het stickertje met de naam en het nummer staat op de achterkant. Ik heb de stickertjes op de voorkant geplakt zodat ik kan zien welke palette ik pak zonder ze eerst te hoeven open maken om te kijken.
Bij sommige van zulke soort doosjes gaat het openmaken lastiger, omdat je je nagel onder de opening moet duwen om het klepje los te krijgen, maar bij deze doosjes gaat dat heel makkelijk en je hoeft je nagels er niet eens voor te breken.

Dan de swatches. Ik ga niet alle kleuren van ieder palette swatchen, want ik heb gemerkt dat de oogschaduw erg zacht en breekbaar is en ik vind het een beetje zonde om ze zo te "beschadigen" voordat ik ze echt gebruik. Ik swatch daarom alleen de bovenste rij van elk palette, zodat je toch een indruk krijgt van de kwaliteit en de tint van de kleurtjes op de huid zelf. Als eerst test ik de Nude palette.
Ik heb gekozen voor deze palette, omdat aardekleurtjes mij eigenlijk altijd wel staan en voor dagelijks gebruik altijd handig zijn. Ik snap alleen niet waarom die twee tinten fuchsia roze erbij zitten. Die zou ik niet snel bij nude of aardekleuren categoriseren, maar oké.
Zoals je misschien wel kunt zien hebben de oogschaduws een metallic glans en hebben sommige wat shimmers. Ik hou daarvan. Ik ben niet zo van de matte oogschaduws, omdat ik bang ben dat het zal lijken alsof ik ziek ben of ongezonde kringen rond mijn ogen heb.
Dit zijn de swatches in de shaduw gefotografeerd zonder flits. Zoals je ziet hebben ze allemaal een mooie metallic glans en shimmers. Ze voelen super zacht aan en ik schrok ervan hoe goed de oogschaduws op mijn vingertoppen "pakten". Ik hoefde ze maar heel zacht aan te raken en heel licht te wrijven en ik had al behoorlijk wat oogschaduw vast. 
Dit zijn de swatches met wat meer licht en zonder flits.
Ze zijn echt verbijsterend goed gepigmenteerd, van licht tot donker. Het enige nadeel vind ik dat de twee lichtere kleuren roze erg veel op elkaar lijken en ik dacht eerst dat het ook werkelijk dezelfde tinten waren, maar bij het swatchen zag ik dat de linker ietsje donkerder getint is dan de rechter lichtroze, maar het verschilt niet erg veel. Als je ze zou combineren op een ooglid zou je weinig verschil zien. 
De twee donkerdere kleuren roze, de fuchsia's, hebben een wat groter verschil van tint, maar ook die lijken veel op elkaar. Ik ben nu al helemaal dol op deze oogschaduws en ik weet nu al dat ik ze vaak zal gaan gebruiken.
De Full Colors palette. Wat een eyecandy... Hoewel dit palette een paar dezelfde oogschaduws heeft als de Nude, moest en zou ik ook dit palette in mijn bezit hebben. Ik werd helemaal verliefd op dit palette door de felle kleurtjes en vooral de 3 tinten paars. Kijk nou toch, hoe mooi! Ze zijn bijna te mooi om te gebruiken. Dit palette is meer bedoeld voor feestjes of uitgaan. De kleuren zijn iets te fel naar mijn mening om ze te gebruiken voor alledag.
Zoals je misschien kunt zien is de fuchsia roze onderaan het palette een beetje ingedeukt. Dat komt denk ik door het vervoer in mijn tas van de winkel naar huis, of ik heb daar per ongeluk mijn vinger neer gezet bij het vasthouden van de verpakking.
Hier heb ik alleen de onderste rij geswatched om te laten zien hoe fel de felste kleuren op dit palette zijn. Deze foto is gemaakt zonder flits in de schaduw en zoals je misschien kunt zien, komen de shimmers van roze niet echt tot hun recht. Het lijkt meer een matte kleur oud roze van de metallic fuchsia roze die je kunt zien op het palette. Dit is een wat fellere tint dan de fuchsia roze op de Nude palette, maar deze lijkt minder goed gepigmenteerd. De rest van de kleuren zijn gewoon spectaculair. Uitgeveegde snoepjes op de huid. 
Deze foto is ook zonder flits gemaakt, maar met iets meer licht dan de vorige. Ik had gehoopt dat de roze toch nog mooier zou zijn met wat meer licht, maar hij komt niet echt tevoorschijn zoals ik graag had gezien. Vooral groen, blauw, paars en koper komen er mooi uit.
Ik ben benieuwd wat voor ooglooks ik met deze palettes kan maken. De kwaliteit van deze oogschaduws is echt super, zeker zo goed als de oogschaduws van Essence. Ik heb geen Sleek palette, maar misschien zouden deze MAX palettes kunnen opboxen tegen de Sleek.

Is er iemand die de uitdaging graag aan gaat?

12 opmerkingen:

 1. Ik wist helemaal niet dat ze deze bij de Action hebben! Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, de pigmentatie ziet er goed uit! De oogschaduw lijkt wel een beetje korrelig op de foto's, maar dat zie ik misschien verkeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej ga je ook nog een look hiermee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hí, wat zijn ze leuk hé! En de prijs ook, geweldig! Ik viste je net uit een reactie van m'n blog van héél lang geleden, dus ik dacht; eens even een kijkje nemen! Leuk artikel, lady! Komt er nog een leuke look mee?! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yep, hier gaat nog een leuke look mee komen, misschien wel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vint er niks mis mee hoor ik heb er zelf ook 2

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er zelf ook eentje, heel fijn. Ik volg je via bloglovin, volg je me terug? (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die palettes van MAX zijn echt goed!! Ik heb hier thuis nummer 3 liggen, ik zoek nu nog nummer 1,2 en 4!! In Hoorn zijn ze HELAAS niet meer te verkrijgen! :( Balen!! Dus wie weet waar ze nog te koop zijn? Contact me plzz (siig@live.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gisteren in Helmond gekeken en ook daar zijn ze niet meer te vinden. Helaas, want ik zocht ook de andere nummers. Ik ben helemaal verzot op deze palettes!!!

   Verwijderen
 9. De action die bij mij in de buurt is verkoop heel weinig max make-up,stom.

  BeantwoordenVerwijderen