dinsdag 10 juli 2012

Mijn parfum stash

Ik wil jullie graag mijn parfum stash laten zien. Eigenlijk heb ik veel minder parfum dan ik gedacht had. Het valt best wel mee met de hoeveelheid.
Ik hou heel erg van geurtjes, maar ik pas ze wel aan op mijn mood. Het ligt echt aan mijn bui en de gelegenheid welk geurtje ik gebruik en ik kan best wel lang twijfelen welke ik zal gebruiken voor die dag en die gelegenheid. Ik moet echt puur op mijn gevoel af gaan.
Ik zal bij iedere parfum vertellen hoe het ruikt en probeer na te gaan wat voor aroma's er in zitten, zoals: fruit, bloemen, kruiden etc. en zal daarna checken via internet wat er nu echt in zit.
Dit is Pink Coast met Forbidden Love 100ml. Deze heb ik bij de Action gekocht en is heel goedkoop. Deze kostte iets van 2,80 euro of zo, maar hij ruikt heel erg lekker. Het is een zoete bloemige geur die best lang blijft hangen, dus ideaal voor in de avond tijdens het uitgaan. 

De Replay for her! 20ml. Ik heb deze ooit gekregen met Sinterklaas. Het is een subtiel zoet geurtje, best wel fruitig. Normaal hou ik niet zo van fruitige geuren en heb ik liever bloemige parfums, maar deze vind ik heel lekker. Deze parfum bevat aroma's van citrus, appel, pruim en tonkaboom.
De citrus en appel had ik er zelf niet echt uit gehaald, maar pruim sowieso wel. Ik weet niet wat tonkaboom is, maar het is een fijne combinatie.

Dit is Forever van La Rive. Ik heb deze gekocht bij de Douglas. Het ruikt lekker naar bloemen, maar wel heel subtiel. Ik denk dat er aroma's van rozen en een heel klein beetje van fruit in zit. Helaas vervliegt dit geurtje wel heel snel, dus het is niet echt een parfum voor in de avond tijdens het uitgaan, want het is ook niet echt een handig potje om mee te nemen. Ik vind het trouwens wel een heel mooi potje!
Ik kan trouwens op internet niet vinden wat er precies in deze parfum zit.


Mexx - Mysterious 40ml. Er zijn maar enkele geurtjes van Mexx die ik lekker vind ruiken en dat is onder andere deze. Het is inderdaad een mysterieus geurtje. Het is een zoet fruitig en bloemig geurtje, maar ik ruik ook iets van kruiden. Ik heb even op internet opgezocht wat hier nu eigenlijk voor geurtjes in zitten: 
  • top : zwarte bessen, abrikoos, groene appel en roze peper
  • hart : pioenroos, fresia en pruimen
  • basis : sandelhout, muskusnoten en amber
Ik vind het een leuk potje. Het is girly maar tegelijkertijd een beetje stoer. Dit is één van mijn favoriete geurtjes, maar daarvoor moet ik wel in de mood zijn.

Deze parfum zat in een pakket met een boek dat ook Good Luck heette. Het ging erover dat de geur de sfeer van het boek moest overbrengen, maar ik vind deze parfum echt helemaal niet lekker ruiken. Het is een muffe geur met een vleugje zoetigheid. Ik kan nergens op internet vinden wat er precies in zit. 

Mijn favoriete parfum! F for Fascinating van Salvatore Ferragamo. Een heerlijke, zoete, verleidelijke geur in een mooi potje. Ik denk dat er vooral veel bloemen in zitten en een beetje fruit. 
Er zit Sambac Jasmine, Mandarin Sorbet en Patchouli in. Jasmine is een bloem, mandarin sorbet.. Tja, mandarijn weet ik wel, wat dat sorbet dan precies voor verschil maakt weet ik niet en patchouli weet ik ook niet. Maar het ruikt lekker!

Een mini parfum: Cantate van Yves Rocher. Ik wist niet wat voor merk dit is, want het staat nergens op het flesje, maar heb het even opgezocht op internet en kwam er dus pas net achter dat het van Yves Rocher is. Ik heb het ooit gekregen van iemand die een parfum opruiming hield. Het is een subtiele zoete rozengeur en ook een beetje fris.
Op internet staat: 
  • Topnoten (hoofdgeuren): rozen, jasmijn en iris. 
  • Hartnoten: schijnhulst, kaneel en specerijen.
  • Basisnoten: sandelhout, ceder uit Virginia, vanille en tonkaboom.
Diva van Christina Aguilera 15ml. Het is één van mijn eerste parfums, naast de samples. Ik was meteen helemaal gek op het potje, want ik ben dol op alles wat van kant is. Het is een heerlijke parfum en ben heel blij dat ik hier twee potjes van heb. Ik heb ze allebei ooit gekregen met Sinterklaas. Het is een elegant, vrouwelijk en verleidelijk geurtje met iets zoets van bloemen en iets pittigs van kruiden. Ik denk ook dat er iets van sandelhout of muskus in zit.
Volgens internet zit dit er in: muskus, amber, groene bloemen en houtgeuren. 

Dit is een solid parfum van Christina Aguilera, de Inspire. Ik heb deze nog nooit gebruikt (shame on me), maar hij ruikt erg lekker. Het is een soort crème dat je op je huid smeert. 
De verpakking vind ik echt heel gaaf. Het is een bolletje met daar in dus een klein vakje met crème. Ik heb geen idee hoe lang je met de crème kunt doen en hoe geconcentreerd deze geur is als je het op hebt. Het wordt dus tijd dat ik het een keer gebruik. 
Het is een heel frisse zoete, vrouwelijke, verleidelijke geur. Ik ruik heel sterk bloemen en fruit. Ik denk iets van citrusfruit en perzik.
Op internet staat dat er aroma's van tuberoos, fresia, muskus, mango en citrusvruchten in zit.

Indigo - Hearts of Love 90ml. Deze heb ik ook bij de Action gekocht voor 1,59 euro. Erg goedkoop en budget. Er wordt vaak gedacht dat geurtjes van de Action slecht zijn, maar deze geur blijft lang hangen en als je het draagt heb je echt niet het idee dat je een wannabe-parfum op hebt.
Ik vind het een erg mooi flesje, alleen jammer dat de dop van best wel flexibel plastic is. Als het van wat steviger plastic zou zijn, zou het er al een stuk mooier en duurder uit zien. Het is een flesje in een hartvorm dat ronddraait. Op internet is deze te koop voor 12,95 euro. My god...
Hearts of Love is een zwoele, verleidelijk zoete geur en ik ruik rozen en houtgeuren er in.
Ik kan op internet helaas niet vinden wat er precies in zit.

En daar hebben we weer een budget parfum! Deze ziet er wel echt heel erg budget uit, maar dat is het ook! De Passionate Pink van Virtual Brands komt van de Action (nee, echt?!) en zat samen met een body lotion van dezelfde geur met hetzelfde flesje in een pakket. Het pakket kostte 1 euro, dus deze parfum kostte 0,50 euro.
Het is een zoete, frisse, fruitige, bloemige geur. Ik denk dat er iets van rozen in zit, het heeft de frisheid van citrusvruchten of perzik en bevat een houtachtig vleugje aroma.
Ik kan op internet niet vinden wat er in zit.

Geen idee wat voor merk dit is. Ik heb deze parfum ook ooit gekregen, samen met de Cantate van Yves Rocher. Er staat geen naam op, ook niet op de onderkant en ik heb deze parfum nog nooit gebruikt. Het is een hele frisse, lichte parfum. Als iemand dit potje herkent, laat het me alsjeblieft weten!

8e jour. Ook deze zat bij de parfums die ik gekregen heb van iemand die een opruiming hield. Ik wist niet welk merk dit is, maar na even op internet gezocht te hebben blijkt het van Yves Rocher te zijn. Ik hou niet van dit geurtje en het geurtje past helemaal niet bij mij. Als ik het vanuit het potje ruik, is het op zich te doen, maar het is gewoon een zware donkere geur. Het doet mij denken aan oosters. Ik ruik houtgeuren en specerijen en een klein beetje zoetigheid van bloemen.
Op internet staat dat er geuren in zitten zoals muskus, kaneel, ylang ylang (geen idee), mirre, iris, jasmine, rozen en witte honing.

En dan hebben we nu de samples.
Ze zitten in dit doosje.
De 8e jour van Yves Rocher heb ik hier ook in gedaan omdat ik die nooit gebruik en niet van het geurtje hou. Ik wil deze een keer aan iemand geven die er wel blij mee is. Bijna alle samples heb ik gekregen van andere mensen, gekregen bij een aankoop van parfum of gratis ontvangen via internet. Ik ga de samples niet allemaal uitvoerig beschrijven zoals mijn "grotere" parfums.
Narciso Rodriguez for her. Een lekker zwoel, zoet, fruitig, sensueel bloemig geurtje.

Acqua di Genova. Een italiaans geurtje. Het ruikt zoet, fris en fruitig. 

Acqua di Parma. Hetzelfde italiaanse merk. Ruikt zacht, zwoel en bloemig. Het is een beetje sensueel en doet mij denken aan een zwoele zomeravond.

Miyatsi van Annayake. Het is een Japans geurtje. Zoet en bloemig. Het doet mij denken aan de sakura cherry blossoms en lelies.
De sample Inspire van Christina Aguilera.

Cool water van Davidoff. Helemaal niet mijn geurtje. Het is voor mij veel te fris en past niet bij mij.

Be Delicious van DKNY. Ook helemaal niet mijn geurtje. Ik hou van fruitige geurtjes, maar dit is mij teveel appel.

Love&Luck van Ed Hardy. Hier hou ik heel erg van en deze staat op mijn wishlist van parfums. Het is een zoete bloemige geur van lelies.

De sample Diva van Christina Aguilera. Lovely.

Magic Woman van Bruno Banani. Ik ben heel benieuwd. Mijn vriend heeft het groene flesje van Bruno Banani for men waar ik helemaal dol op ben.

Miami Glow van Jennifer Lopez. Ruikt ook lekker zoet, zacht en fruitig.

Mexx Fly High. Ruikt lekker zoetig en fris. Fruit en bloemetjes.

Minotaure van Paloma Picasso. Nog nooit gebruikt, maar ruikt lekker zoet en zwoel.

Naomi Campbell met Seductive Elixir. Deze staat ook op mijn wishlist. Oei, ik moet echt een wishlist op mijn blog gaan maken! 

Alien van Thierry Mugler. Heerlijk geurtje, maar past niet zo goed op mijn huid. Zodra het op mijn huid zit, ruikt het niet lekker meer. Erg jammer.

Dit is Princess van Vera Wang. Ruikt lekker zoet, zwoel, zomers, bloemig, verleidelijk en sensueel. Staat ook op mijn wishlist!
En dat was mijn hele parfum stash! Dit zal heus niet het laatste zijn dat ik van parfums heb en zal dus ook nog met updates komen.

15 opmerkingen:

  1. Leuke post !
    En die van Christina Aguilera had ik ook, in dat grotere flesje.
    Maar die is helaas op, vind hem erg lekker ruiken!

    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien! Pink coast heb ik ook.. Die is echt lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh die van Mexx heb ik ook, superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuke blog heb je! ik ga je volgen :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Jij hebt ook een leuke blog. Ik ga jou ook volgen.

      Verwijderen
  5. Wat veel luchtjes! Replay is wel lekker ja, mijn favoriet voor de zomer is toch Juicy Couture

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw je hebt veel geurtjes zeg! Lekker hoor :) Ik heb de replay ook ^^ Maar ik heb maar 4 geurtjes ofzo haha. Heb je misschien tips om mijn blog wat leuker te maken? Ik ben benieuwd wat mensen graag zien. xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Misschien wat meer kleuren op je blog in de achtergrond? En wat afwisseling in artikels, zoals lifestyle: hobby's die je graag doet, interesses die je hebt, weetjes, reviews over beauty en verzorgingsproducten etc.
      Je hebt een leuke blog. Ik ga je volgen :)

      Verwijderen
  7. Vandaag heb ik toevallig de zelfde replay geur op die jij in je stash heb! hihi heerlijk geurtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hebben ze hearts of love nog steeds bij de action?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke post heb je geschreven. Heb nu Miyatsi van Annayake en wat een heerlijk luchtje is dit. Succes met je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De narciso for her heb ik gekocht bij www.laparfumia.nl, heerlijk geurtje.
    De Be Delicious van DKNY had ik bij BOL met een actie voor ene leuk prijs.
    Thanks voor de blog, zitten heerlijke geurtjes bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De narciso for her heb ik gekocht bij www.laparfumia.nl , heerlijk geurtje.
    De Be Delicious van DKNY had ik bij BOL met een actie voor ene leuk prijs.
    Thanks voor de blog, zitten heerlijke geurtjes bij.

    BeantwoordenVerwijderen