vrijdag 2 augustus 2013

Zomerse cocktail: Gordon Bennett

In de zomer heb ik graag drankjes met citrusvruchten omdat deze verfrissend en licht zijn. En ik hou van zuur. Dit is echt een drankje met de "Aahh-factor". Zodra je hier een slokje van neemt, nou ja, je raadt het al... Aahh. Verfrissend, dorstlessend en licht qua smaak, maar let op: niet licht qua alcohol. Een lekkere aanrader, dus hier een recept voor 1 persoon:

Ik meet de delen met een klein shotglaasje van 33ml.
  • 1 deel gin
  • 1 deel Cointreau
  • gehakt/gecrushed ijs
  • schijfjes limoen of citroen 
  • spuitwater
Bereiding:
1. Doe de gin, Cointreau en het ijs in een longdrinkglas en roer.
2. Knijp de schijfjes limoen of citroen uit en voeg het sap en de uitgeknepen schijfjes toe aan het glas. Vul het geheel aan met spuitwater.
 
Tips:
- Schenk de alcoholische drank in een shotglaasje om goed te verdelen. Een gemiddeld shotglaasje is 0,33ml.
- Maak gecrushed ijs door een aantal ijsblokjes te pakken (neem zoveel je zelf wilt), wikkel deze in een theedoek en sla er op met een deegroller.
- Heb je geen spuitwater? Dan kun je ook gewoon (mineraal) water of Sprite/7-Up gebruiken.
- Heb je een ladies night bij jou thuis? Dan kun je het ook zo doen:
 Cheers!

1 opmerking: