vrijdag 16 augustus 2013

Review: North Beach zonnebril van Sunglassesshop.com

Tot voor kort droeg ik nooit een zonnebril, omdat ik jarenlang een gewone bril heb gedragen en een hekel gekregen had aan het dragen van een bril, of het nu eentje was met sterkte of een zonnebril om mijn ogen tegen UV licht te beschermen. Ik wilde niets meer van brillen weten nadat ik besloot lenzen te dragen. Maar sinds Sunglassesshop.com mij vroeg een zonnebril voor hen te testen, draag ik regelmatig een zonnebril omdat ik het mooi vind en om mijn ogen te beschermen tegen de zon. De vorige zonnebril van sunglassesshop.com koos ik uit omdat het een mooie bril was, maar deze zonnebril heb ik uitgekozen voor vooral de functie én omdat ik 'em mooi vind.
 Deze zonnebril heeft de naam Pumice van het merk North Beach. Pumice staat helaas niet meer op de site, maar je kunt via deze link wel een kijkje nemen wat North Beach voor andere zonnebrillen heeft. Het is een subtiel bruin montuur met bruine glazen. Het fijne aan deze glazen is dat het gepolariseerde glazen zijn.
Gepolariseerde glazen houden dubbel zoveel licht en schitteringen tegen dan niet gepolariseerde glazen. Dit soort zonnebrillen zijn vooral geliefd tijdens het autorijden, omdat ze niet spiegelen en dus extra licht tegenhouden.
Het nadeel van gepolariseerde glazen is dat ze wel extra gevoelig zijn voor beschadigingen. Het is daarom aan te raden de gepolariseerde zonnebril op te bergen in een beschermingshoesje. 
Ik heb deze zonnebril bewust uitgekozen om ermee te kunnen autorijden, want met een felle of laagstaande zon kan het best hinderlijk zijn als je er geen goede bescherming voor hebt. En een gewone zonnebril biedt niet altijd genoeg bescherming die eentje met gepolariseerde glazen wel biedt. (Ik kreeg het tot nu toe niet voor elkaar om de witte lettertjes van het glas te verwijderen en ik weet ook niet of dat wel kan zonder te beschadigen, dus ik heb het gewoon laten zitten.)
De North Beach zonnebrillen zijn werkelijk niet duur. Deze Pumice zonnebril kostte maar 24,15 euro, net zoals de andere North Beach zonnebrillen. Zoek je nog een goede gepolariseerde zonnebril? Neem dan een kijkje op Sunglassesshop.com

2 opmerkingen:

  1. Ik heb heel veel zonnebrillen maar volgens mij niet een echt goede. Wel een keer goed om naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er mooi uit! Ik draag eigenlijk alleen een zonnebril in de auto en dat is een goedkope, want ik ga er nog wel eens op zitten!

    BeantwoordenVerwijderen