donderdag 1 augustus 2013

Shoplog Duitsland: DM

De raad die vele beautybloggers gegeven hebben om naar de DM drogisterij te gaan als je toevallig in Duitsland komt heb ik opgevolgd. Eindelijk, eindelijk heb ik producten van Balea!
Zoals ik al had laten weten ben ik vorige week op vakantie in Winterberg in Duitsland geweest en ik zei nog tegen mijn vriend: als we een DM drogisterij tegenkomen wil ik daar absoluut naar toe. Op maandag 22 juli kwamen we aan in Winterberg, maar eigenlijk een half uurtje te vroeg, want we konden pas om vier uur 's middags inchecken in het hotel. We besloten daarom om eerst even wat boodschappen te doen om de hoek bij de Edeka supermarkt. En wat zag ik daar naast de Edeka supermarkt...
Yes! Ik dacht aan het Duitse merk Balea waar ik graag mee wilde kennismaken en ik zei tegen Martijn: "Volgens mij hè... Volgens mij ben ik mijn douchegel vergeten in te pakken..."
En hij antwoordde: "En volgens mij ben ik mijn douchegel én shampoo vergeten in te pakken..." 
Ik kon me wel voor mijn hoofd slaan dat ik zoiets als douchegel kon vergeten! Ik had thuis al uitgekozen welke douchegel ik wilde meenemen op vakantie, omdat ik het leuk vind om zoiets te plannen en de geur dan later mij weer doet denken aan de tijd op vakantie. Maar nu had ik wel weer een extra mooi excuus om onder andere douchegel in te slaan. En dat heb ik gedaan ook.
Als eerst kwam ik deze tegen, buiten in de schappen: Balea Young Love is a Battlefield. 
Op de achterkant zie ik niet staan wat voor geur het is, maar als ik goed ruik denk ik een mix te ruiken van rozen en aardbeien. Het is een heel subtiel en lieflijk geurtje waar de naam goed bij past. Bij de ingrediënten zie ik wel ergens in het midden van het lijstje parfum staan, maar ach... Daar kan ik me niet zo druk om maken.
Deze douchegel is pH-huidvriendelijk en dermatologisch getest en kostte 0,85 euro voor 250ml.
De tweede die ik tegenkwam was deze Balea Brazil Mango douchegel limited edition. Zoals jullie misschien wel vaker hebben gelezen ben ik dol op mango. Deze douchegel heb ik de hele week in Duitsland gebruikt en ruikt echt goed naar mango. Ik zie op de verpakking ook een tropische plant en een rode grapefruit staan, maar daar ruik ik niets van. Het is echt een tropische geur waar ik van houd en ik baal ervan dat ik de body lotion in deze geur niet heb meegenomen. Gelukkig is er maar een laagje uit en kan ik het hopelijk nog een tijd gebruiken voordat deze heerlijke douchegel op is.
Ook deze douchegel is pH-huidvriendelijk en dermatologisch getest en kostte 0,65 euro voor 300ml. 
Nog een limited edition van Balea: de Fiji Passionfruit douchegel. Op de verpakking zie je wat de mix is van de geur: sinaasappel, passievrucht, passiebloem, volgens mij zie ik daar nog een guave en nog een bloem waar ik de naam niet van ken. Het is wel echt een heel zoet geurtje, zoeter dan de Love is a Battlefield en de Brazil Mango en het doet echt aan de tropen denken. Je zou het bijna willen eten.
Het is een flacon van 300ml voor 0,65 euro.
Ik gebruik in de lente en zomer veel meer bodylotion dan in de herfst en de winter en ik heb er nog niet zo heel veel. En het meeste wat ik heb aan bodylotion is al voor een groot deel gebruikt en sommige flacons alweer bijna op. Nog een bodylotion is dus geen overbodige luxe, vind ik zelf. Ik wilde eigenlijk ook nog een bodybutter van Balea, maar geen van de bodybutters die er stonden vond ik lekker ruiken. De meeste waren van een geur die ik niet lekker vind of te sterk. Ik heb dus deze meegenomen: een bodylotion met een geur van orchideeën die me op een of andere manier aan Dove doet denken. En dat vind ik helemaal niet erg. Wel een nadeeltje zie ik nu: er zit alcohol en parfum in. Parfum vind ik niet zo erg, maar alcohol droogt de huid sneller uit en dat is juist wat ik niet wil hebben met een bodylotion. Maar misschien valt het mee wanneer ik het gebruik.
Deze kostte 1,95 euro voor 400ml.
Voor Martijn heb ik een 3 in 1 (lichaam, gezicht en haar) douchegel gekocht van Balea, aangezien hij douchegel en shampoo vergeten was. Meer producten wilde hij niet en had hij niet nodig, zei hij, anders had hij echt wel meer mogen uitzoeken. Maar zo minimalistisch kunnen mannen zijn. Respect!
Er zijn veel douchegels en shampoos voor mannen die ik niet lekker vind ruiken, maar deze wel. Het ruikt mannelijk en fris en toch ook een beetje zwoel, of zoiets. En qua geuren is Martijn dan wel weer kieskeurig. Hij heeft een duidelijke smaak en Balea hoort daar gelukkig wel bij.
Deze 3 in 1 douchegel kostte 0,85 euro voor 300ml.

Toen ik ging afrekenen stond ik met open mond naar het bonnetje te kijken. Echt niet normaal hoe goedkoop! Waarom hebben we geen DM in Nederland? Die zal hier echt wel geliefd zijn, geloof me! Mijn portemonnee en bankrekening zouden daar minder blij mee zijn, maar het zou beter zijn voor de economie, want ik zou dan ook nog eens een nieuwe kast erbij moeten kopen. Maar gelukkig hebben we hier wel de Action, dus het geld blijft toch wel rollen.

Wat vind jij het fijnste product van Balea?

2 opmerkingen:

  1. mygod die douchegels ruiken heerlijk, jammer dat ik nooit in duitsland kom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai zo goedkoop! Leuk zeg! Ik ga dit jaar naar Oostenrijk op vakantie en daar hebben ze ook DM. Benieuwd of ik er leuke aankoopjes ga scoren!

    BeantwoordenVerwijderen