zondag 4 augustus 2013

Tutorial: Nail art summer watermarble

Tot nu toe één van mijn mooiste watermarble creaties ever! Een summer look die zo simpel is als iets, tenminste... als alles lukt zoals je wilt en je er geen onbedoelde puinhoop van maakt. Watermarble lukt of lukt niet. De ene keer gaat het snel en makkelijk, de andere keer moet je een nagel een paar keer overdoen voordat je er tevreden mee bent. In dit artikel leg ik uit hoe je deze creatie maakt.

Benodigdheden:
- Bekertje, kopje, glas of kommetje. Als de afmeting van de inhoud maar niet te groot of te klein is.
- Een paar kleine satéprikkertjes
- Een paar wattenstaafjes
- Kleuren nagellak die jij mooi bij elkaar vindt passen 
- Witte nagellak als basis
- Top coat
- Lauw of handwarm water. Geen koud water, omdat anders de nagellak te snel stolt.
- Nagellakremover
- Schilderstape 
- Een krant of keukenpapier om de tafel te beschermen
Dit zijn de kleuren die ik gebruikt heb, de mini's van de Action. Per drie 0,79 euro geloof ik. Ik heb hier roze, zeeblauw en pastel paars.
Ik gebruik een oude krant als ondergrond. Ik heb een oud bekertje dat ik altijd gebruik voor watermarble gevuld met lauw water. De lakjes die ik ga gebruiken heb ik er naast gezet met de dopjes los op het potje zodat ik snel en makkelijk drupjes in het water kan laten vallen.
 Als basiskleur heb ik mijn nagels wit gelakt. Dit is echt nodig, want tijdens de marble in het water spreiden de kleuren zich uit waardoor ze lichter worden. En met witte basis komen de kleuren er mooier uit. Rond mijn nagels heb ik schilderstape geplakt. Gewoon plakband werkt niet, want de nagellak hecht niet aan het plastic. Het is niet erg als je je vingertoppen niet af plakt, maar dan moet je achteraf gewoon iets meer schoonmaken.
Drup de nagellak om en om in het water. Dit moet wel snel achter elkaar, want de nagellak droogt snel. Ik ben hier begonnen met de kleur roze, dan blauw, paars. Ik merkte dat paars wat meer gepigmenteerd was dan de andere kleuren, dus die heb ik minder vaak gebruikt.
 Dan pak je een satéprikkertje en draai je de kleuren in elkaar, net wat je mooi vindt. Ik wilde deze keer iedere nagel anders, dus geen specifieke vormen. Je kunt er ook patronen in maken en die voor iedere nagel herhalen. Ik heb gewoon maar wat gedaan tot ik een plekje zag waarin ik mijn nagel wilde dippen. 
Let trouwens op met de buitenste ring, want die droogt het snelst en die kun je beter niet aanraken met de satéprikker, want die blijft kleven en krijg je klonten en als je pech hebt is alles mislukt en moet je overnieuw beginnen met de nagellak in het water.
Als de nagellak niet goed spreidt kun je het kopje licht schudden of moet je een andere nagellak gebruiken die wat dunner is. Ik weet dat de nagellakken van de Action allemaal goed werken met watermarble.
Leg je nagel op de plek die jij het mooist vindt en laat je nagel daar een paar seconden. Pak een satéprikker en ruim de overige nagellak in het water rond je nagel op, anders blijft dat aan je nagel plakken. Dit herhaal je met iedere nagel. Als je klaar bent haal je de tape er af en maak je je nagelriemen schoon met het wattenstaafje en nagellakremover. Even laten drogen en topcoat er over.
 That's it! Ik ben benieuwd naar jullie creaties.

2 opmerkingen: