dinsdag 3 december 2013

Battle: Essence I love Punk eyeliner vs Be a Bombshell Onyx eyeliner

De eyeliner vind ik tot nu toe nog het meest moeilijke make-up product om mee te werken. Ik heb verschillende soorten eyeliners geprobeerd, vloeibare en gel eyeliners, maar ik krijg met geen enkel soort eyeliner een mooi recht lijntje. Ik ben verder gaan zoeken en toen kwam ik op de Essence I love Punk eyeliner pen en een week later kreeg ik de Be a Bombshell Onyx eyeliner pen. Ik ga deze met elkaar vergelijken en kijken welke van deze twee het best is.
Er is een groot prijsverschil tussen deze eyeliner pennen: Be a Bombshell (uit de Glossybox van november 2013) kost 14 euro. Essence is een echt budget product met zijn 2,59 euro. 
 De twee punten zijn bijna identiek aan elkaar. Links is de Essence eyeliner, rechts Be a Bombshell. Je kunt misschien, als je goed kijkt, zien dat de punt van Be a Bombshell iets  voller zwart is dan die van Essence.
 De swatches laten zien wat het verschil nu echt is. Je ziet wel verschil in de tinten zwart. Het is duidelijk dat Be a Bombshell intenser zwart is dan de lijntjes van Essence. Zwarter dan dat kan bijna niet. De lijntjes van Essence lijken naast die van Be a Bombshell eerder heel donkerbruin, terwijl toch op de verpakking van Essence staat: 001 Ultra black.
Beide eyeliners dekken goed, hoewel de Essence in het golvende lijntje iets meer in de huidlijntjes loopt, maar bij het rechte lijntje zie ik dat niet. Nu vraag ik me af of je verschil zal zien wanneer beide eyeliners aangebracht zijn op de oogleden.
Sorry voor de kwaliteit van de foto. Het licht wilde niet goed meewerken. Op de foto links heb ik Be a Bombshell, op de foto rechts heb ik de Essence eyeliner gebruikt. Op het eerste gezicht zie ik weinig verschil in pigmentatie, maar ik vond het moeilijker om het lijntje met Be a Bombshell strakker te zetten. Dat lukte me met Essence beter.
Hier zie je het lijntje met Be a Bombshell beter.
En hier is het lijntje van Essence. Het leek of de punt makkelijker over de huid gleed dan Be a Bombshell die iets stroever leek te zijn. Toch moet ik eerlijk toegeven dat het lijntje van Be a Bombshell vanwege de pigmentatie wint van Essence. Ultra black kun je Essence gewoon niet noemen, maar op je ogen aangebracht is het zwart genoeg om het zwart te kunnen noemen. Zo drastisch groot is het verschil niet. 
Wil je geen 14 euro uitgeven aan een goede eyeliner? Dan raad ik Essence I love Punk eyeliner pen van harte aan. 
Vind je het belangrijk dat je eyeliner diep en diep zwart is, dan is de Be a Bombshell de goede eyeliner voor jou en dan heb je er misschien wel 14 euro voor over. Het ligt er maar net aan wat jouw eisen zijn en wat jij het belangrijkst vindt.

Ik ben blij met beide eyeliners. Voor dagelijks gebruik zal ik Essence gebruiken, maar als ik uitga met een feestje of een etentje en ik wil mijn lijntjes gitzwart, dan zal ik Be a Bombshell gebruiken.

Welke eyeliner heeft jouw voorkeur?

2 opmerkingen: