zaterdag 2 februari 2013

I'm a geek

Oh my, oh my... Dit is TE lang geleden! Dit was een héél lange blogdip. Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen en ik ben pas sinds 1 februari klaar met mijn stage, die ik natuurlijk gehaald heb! Na dit weekend begin ik weer fulltime aan school en ik heb in mijn nieuwe rooster gezien dat ik een paar dagen in de week erg weinig uren heb. Ik hoop dus dat ik dan weer wat meer tijd en energie heb om te schrijven, want de passie is er nog steeds.

Met trots kan ik zeggen dat ik eigenlijk best wel een geek ben. Ik hou van boeken lezen, ik hou van schrijven, ik hou van wetenschap (ik ben bijvoorbeeld helemaal geobsedeerd door wetenschap over de ruimte met alles wat daar bij hoort en ik weet er best wel wat van), ik hou van bibliotheken en kan er uren in rondhangen. Jammer dat er niet meer van die mega old school bibliotheken bestaan met van die torenhoge boekenkasten waar je een ladder bij nodig hebt, met eindeloze rijen met stoffige vergeelde boeken. Ik zou daar graag eens een aantal uurtjes doorbrengen, gewoon om de sfeer te voelen. 
Een beetje de sfeer van Harry Potter, je kent het vast wel. Heerlijk. De tijd vliegt voorbij wanneer ik rondhang in een bibliotheek. Als ik na een half uur in de bibliotheek op mijn horloge kijk, is het opeens 2,5 uur verder. Het is gewoon magie! Magie met een vleugje drugs, want het is vreselijk verslavend. Ik kan er geen genoeg van krijgen. 
 
Er zijn zo ontzettend veel boeken die ik nog ooit in mijn leven wil lezen en in de tijd dat ik 1 boek gelezen heb, zijn er inmiddels weer 10 nieuwe bij gekomen. Zal ik lang genoeg leven om alle boeken te lezen die ik nog wil lezen?
De meeste inspiratie haal ik uit boeken. Het maakt niet uit wat voor inspiratie het ook mag zijn, ik raak gewoon geïnspireerd door boeken en bibliotheken. Soms krijg ik opeens super veel zin om zelf verhalen te schrijven, andere keren schrijf ik opeens tientallen pagina's achter elkaar in mijn dagboek of ga ik fanatiek bloggen, en ook tekenen, schilderen en fotograferen hoort in dit rijtje thuis. Als ik boeken lees, wordt mijn honger gestild.
Hier onder een aantal plaatjes die exact uitdrukken hoe ik me voel bij boeken.
Yes! 
Books....... 
  
Yoga for the mind 
You know you're a book lover when... you suffer from book hangovers (lack of sleep from reading too late). 
true!

Herkenbaar of juist niet? Hou je van boeken lezen, zo ja: wat zijn jouw favoriete boeken?

1 opmerking:

  1. Ik hou wel van lezen, het grote nadeel is dat wanneer ik begin ik niet kan stoppen :)
    Ik wou je ook even laten weten dat ik jou genomineerd heb voor de Liebster Award!

    BeantwoordenVerwijderen