dinsdag 2 oktober 2012

Herbamedicus vs Kneipp

Mijn vorige handcrème is nog niet op, maar ik besloot toch alvast een nieuwe handcrème te kopen. Ik vond deze tube aloë vera hand- en nagelcrème van 125ml voor 1,49 euro bij de Big Bazar. 
Toen ik deze tube zag staan moest ik automatisch denken aan het merk Kneipp, dat je vast wel kent. Zowel Kneipp als Herbamedicus zijn merken die vooral natuurlijke producten hebben. Natuurlijke geuren om je helemaal te kunnen ontspannen.
Om even de overeenkomst tussen de twee zelfde producten van de verschillende merken te zien, heb ik hier een foto van de Kneipp handcrème aloë vera.
De tubes zijn niet hetzelfde, maar toch hebben ze wel wat van elkaar weg. Vooral het design van de tube. Ze geven beide dezelfde sfeer, als ik dat zo mag zeggen. Als ik Kneipp zie, denk ik aan ontspanning en wellness, planten en kruiden. Herbamedicus geeft mij hetzelfde gevoel.
Hieronder zie je de overeenkomsten tussen de Herbamedicus lavendel douchegel en de Kneipp lavendel douchegel.
Ik moet je eerlijk zeggen dat toen ik in de Big Bazar was waar ook Kneipp te koop is, ik me serieus heb vergist. Ik dacht dat ik Kneipp lavendel douchegel gekocht had, maar toen ik thuis kwam zag ik dat het Herbamedicus lavendel douchegel was. Ik rook er aan en rook daarna de Kneipp lavendel douchegel die ik als mini heb, maar er is toch wel degelijk een verschil in geur. Ik heb ze allebei nog niet gebruikt tijdens het douchen, maar ik kan zo wel ruiken dat Kneipp een veel indringender en scherpere geur heeft dan de lavendel van Herbamedicus. Herbamedicus ruikt ook goed naar lavendel, maar is iets zwoeler en subtieler. Beide ruiken lekker, maar je ruikt het verschil in kwaliteit, waarvan Kneipp toch zeker wint als het gaat om de lavendel douchegel.

Verder heb ik nog geen producten van Herbamedicus gekocht, maar dat ben ik nog wel van plan. De aloë vera handcrème is tot nu toe mijn meest favoriete handcrème en de vorige handcrème van de Action valt dus af. Die zal ik waarschijnlijk ook niet meer opnieuw kopen. De handcrème van Herbamedicus zal hoogstwaarschijnlijk wel opnieuw gekocht worden als deze tube op is.

De natuurlijke verzorgingsproducten van Herbamedicus zijn onder andere te koop bij de Action en de Big Bazar, evenals het merk Kneipp (die bij deze winkels stukken goedkoper is dan bij de drogist). Volgens mij heb ik Herbamedicus niet in de schappen van de Kruidvat of bij andere drogisterijen gezien.

Ken jij het merk Herbamedicus? Zo ja, wat vind jij ervan? En welk merk prefereer jij, het iets duurdere en betere merk Kneipp of neem je genoegen met de goedkopere producten van het budgetmerk Herbamedicus die toch ook goed genoeg zijn?

8 opmerkingen:

 1. Zelf gebruik ik gewoon normale handcrème, van Etos eigen merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het sinds bijna 1 jaar en wij zijn imoorteur van de producten geworden omdat het gewoon betaalbar en een goed product is zoals alles van deze duitse fabriek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik lees hier dat u de importeur van herbamedicus bent, ik zou van u graag horen waar deze producten dan te koop zijn want sinds action ze niet meer aanbiedt kan ik deze producten nergens meer vinden. Mag in de winkel zijn of online bestellen vind ik ook geen bezwaar

   Verwijderen
  2. Waar leest u dat ik importeur ben dan? Dat heb ik namelijk niet gezegd. Herbamedicus heb ik overigens pasgeleden nog bij de Action zien staan

   Verwijderen
  3. nee hoor Arianne, ik bedoelde u niet, ik reageerde op het antwoord van 08-01-2015.
   Bij alle actions waar ik woon is de Aloë vera creme en balsem niet meer te krijgen, alleen handcreme helaas. Ik zou graag een voorraadje inslaan want het is perfect spul gebleken bij wondjes en brandwondwonden(jes). Alles heelt veel sneller en met minder tot geen littekenweefsel.

   Verwijderen
 3. Herbamedicus heb nooit van dat merk gehoord. Ik wist niet eens dat dat merk bestond. Ik heb wel van Kneipp gehoord en heb daar ook wel eens kleine flaconnetjes van gekocht met Lavendelgeur en Eucalyptus en amandelgeur in een kleine witte flacon voor 0,99 cent 75 milliliter. Voor proef wou ik het proberen. Ze zijn er ook in 250 milliliter flacon. Daar heb ik ooit eens patchouli geur van gekocht van het merk Kneipp.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen